Televiziunea de stat din Iran îl citează pe dl. Hossein Davoudi, șeful Școlii Medicale din provincia sudică Hormozgan,  a cărei capitală este orașul Bandar Abbas, care a declarat faptul că 123 de persoane au fost admise în unitățile spitalicești din oraș, ca urmare a unor intoxicații severe cu alcool.

Agenția semi-oficială de știri ISNA care îl citează pe Fatemeh Norouzian, un cadru de conducere al Școlii de Medicină din oraș, care a declarat faptul că cei spitalizați au vârste cuprinse între 17 și 50 de ani. Aceasta a declarat de asemenea că 52 dintre cei internați suferă de insuficiență renală ca urmare a consumului de alcool, fiind nevoie ca aceștia să fie internați la secția de dializă.

Șeful poliției din Bandar Abbas, Esmail Mashayekh, a declarat pentru ISNA că un bărbat și soția sa care au produs alcoolul și de asemenea  ”agentul acestora de vânzări” au fost arestați.

Vânzarea și consumul de alcool sunt interzise în această țara musulmană conservatoare,  fiind considerate păcate, consumul de alcool fiind pedepsit cu biciuirea în public și cu amendezi deosebit de mari, în conformitate cu legislația islamică.

 

Te-ar putea interesa și: