VIRUSUL APOCALIPTIC. Cel mai mare COŞMAR al omenirii a fost creat. Va ucide 400 de milioane de persoane şi nu există VACCIN pentru el

VIRUSUL APOCALIPTIC. Cel mai mare COŞMAR al omenirii a fost creat. Va ucide 400 de milioane de persoane şi nu există VACCIN pentru el

O echipă de cercetători din America a creat un virus care conţine toate ingredientele genetice unui agent patogen similar aceluia care a declanşat pandemia devastatoare din 1918, când au murit peste 40 de milioane de oameni.

O echipă internaţională de virusologi a identificat opt gene în mai multe tulpini de virusuri gripale, izolate în organismul raţelor sălbatice, care prezintă similarităţi remarcabile cu cele care alcătuiesc virusul vinovat de pandemia de gripă din 1918, care a făcut cel puţin 40 de milioane de victime pe plan mondial.

Noul virus este mult mai puternic. Potrivit oamenilor de ştiinţă, dacă va scăpa din laborator, acesta poate ucide până la 400 de milioane de persoane, printre care 100 de milioane numai din Marea Britanie. Oricine este vulnerabil, fie că este vorba de o femeie, un bărbat sau copil.

Profesorul Yoshihiro Kawaoka a declarat că virusul face parte dintr-un proiect ştiinţific de cercetare, însă multe persoane consideră că experimentul este foarte periculos.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Există rezervoare de gene în natură care au potenţialul, prin recombinare, de a provoca pandemii grave în viitor", a subliniat Yoshihiro Kawaoka, virusolog la Universitatea Wisconsin-Madison, principalul autor al acestui studiu apărut în revista americană Cell Host and Microbe.

Încercând să evalueze riscul ca un astfel de virus să ajungă să dobândească cele opt gene, cercetătorii au folosit o metodă denumită "genetică inversă" pentru a recrea un agent patogen ce diferă faţă de cel din 1918 cu doar 3% în structura aminoacizilor pe baza cărora îşi produce proteinele.

Cercetătorii au determinat apoi numărul de schimbări genetice necesare pentru ca acest virus să poată să se transmită cu uşurinţă la dihori, modelul animal de referinţă folosit în cercetările ce vizează această infecţie a căilor respiratorii.

Ei au identificat şapte mutaţii în trei gene ale virusului care îi permit să se transmită foarte uşor, la fel ca virusul gripei din 1918.

Noul virus, format din gene care circulă în organismul păsărilor sălbatice şi domestice, arată că acele ingrediente genetice pot, potenţial, să se combine pentru a crea un agent patogen periculos şi capabil să provoace o pandemie, a subliniat Yoshihiro Kawaoka.