Mașina de spălat, curățată rapid cu un ingredient simplu. Toți îl avem în bucătărie

Mașina de spălat, curățată rapid cu un ingredient simplu. Toți îl avem în bucătărie Sursa: arhiva EVZ

Mașina de spălat poate deveni unul dintre electrocasnicele pline de microbi. Cu toate că este utilizată pentru spălarea hainelor, în garniturile acesteia se poate forma mucegai. De altfel, prezența acestor impurități duce la mirosul neplăcut al hainelor. Un ingredient din bucătărie poate ajuta la curățarea completă a mașinii de spălat.

Mașina de spălat se poate curăța cu oțet de mere

Detergentul de rufe, apa calcaroasă și plină de impurități duce la depunerea unor sedimente pe garniturile din mașina de spălat. Acestea pot avea un miros neplăcut, care poate intra inclusiv în haine proaspăt spălate. Pentru prevenirea acestui proces este esențial ca mașina de spălat să fie curățată cât mai des posibil.

mașina de spălat rufe

Mașina de spălat rufe. Sursa foto: Arhiva EVZ

Oțetul de mere este ingredientul care ajută la eliminarea impurităților și a mirosurilor neplăcute.

„Oțetul acționează ca un dezodorizant natural, iar combinația de apă fierbinte și oțet ajută la descurajarea mucegaiului”, a explicat Kathy Turley, expert în curățare la Home Clean Heroes, conform HomesandGardens.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum se prepară soluția

Oțetul de mere se poate adăuga ca atare în mașina de spălat. Aceasta se setează la program de clătire (minim 15 minute). După încheierea programului, mirosurile neplăcute dispar instant. De asemenea, oțetul de mere se poate adăuga într-o soluție folosită pentru curățarea manuală a acestui aparat electrocasnic.

otet alb

Sursa foto: Dreamstime.com

Într-un recipient cu pulverizator se toarnă un pahar de oțet, iar peste acesta de adaugă 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Soluția se completează cu apă. Aceasta se pulverizează în cuva mașinii și se lasă să acționeze timp de 3-5 minute. Cu ajutorul unui burete aspru, depunerile de pe garnituri sau cuvă pot fi îndepărtate.

Mașina de spălat se poate curăța cu apă caldă și clor

O altă soluție care poate ajuta la eliminarea impurităților este formată din clor și apă caldă. Buretele se înmoaie în acest amestec și se curăță garniturile și cuva. Oțetul de mere nu poate fi amestecat cu soluția de clor. Această combinație poate deveni toxică. Un alt truc prin care mașina de spălat rufe poate fi protejată este uscarea tamburului după fiecare utilizare.