Editura Evenimentul si Capital

Scandalul dezinfectanților diluați: Hexi Pharma răspunde acuzațiilor

Spitalele din România sunt foarte „bătrâne”, iar dezinfectanții nu prea fac față
Autor: | | 1 Comentarii | 2230 Vizualizari

Hexi Pharma, firma acuzată că vinde dezinfectanți diluațicătre spitalele din România, o firmă sută la sută românească, răspunde acestor acuzații.

Și începe cu o întrebare: „De ce nu verifică Ministerul niciodată în laborator dezinfectanții din spitale?”

Și iată răspunsul. „Dezinfectanții din spitale nu sunt verificați. Adevărat. Este verificată eficacitatea lor, respectiv efectul pe care îl au și asta face fiecare spital din România. Hexi Pharma nu a avut niciodată, în 20 de ani, plângeri din partea vreunui spital, a lucrat întotdeauna cu bună credință față de utilizatorul final și activează intr-o piață liberă, în care calitatea și prețul sunt singurele criterii după care produsele sale sunt comercializate. ”

Cum este în alte țări? „E foarte simplu. Nimeni în Uniunea Europeană nu verifică dacă un producător respectă concentrația de substanțe dezinfectante de pe etichetă. Ignoranță? Nicidecum. Concentrația de substanță activă de pe etichetă este asumată de producător astfel încât să aibă efect dezinfectant, nu este impusă de niciun standard. De aceea diferă de la un producător la altul, de la un produs la altul, și nimeni nu o impune sau verifică. Dacă cei de la Hexi Pharma voiau să pună 2% sau 12% sau 82% substanță activă era dreptul lor. Dar, ca să îl poată vinde, trebuia să demonstreze ca acel produs este eficace, cu compoziția aceea. Ceea ce au facut. Și asta verifică ministerul prin DSP, eficiența! Motivul pentru care se declară concentrația de substanță este acela că nu ai voie să o mai schimbi ulterior avizării. Pentru că, astfel, ai altera eficiența produsului”, se arată în comunicatul companiei.

Cine verifică?

Reprezentantul companiei românești, dr. Dan Condrea, explică: „Ca să fiu mai clar, în toata Uniunea Europeana eficiența se testează în

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate