Rețetă de caviar de vinete. Secretul constă în modul în care sunt coapte

Rețetă de caviar de vinete. Secretul constă în modul în care sunt coapte Sursa foto: Dreamstime.com

Vinetele au apărut pe cele mai multe piețe din România, iar gospodinele se gândesc deja ce preparate pot să facă din ele pentru familie. Caviarul de vinete este o rețetă rafinată cu care vei surprinde și cele mai pretențioase persoane.

Vinetele sunt unele dintre mai căutate legume în această perioadă pentru că pot fi folosite în foarte multe rețete. Caviarul de vinete este o rețetă care seamănă atât cu simpla salată pe care multe gospodine din România o prepară, cât și cu celebrul baba ghanoush al orientalilor. Acest preparat este pe placul și celor mai pretențioase persoane. Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente: două vinete mari, patru căței de usturoi, două lămâi, pătrunjel, sare, piper și 200 de mililitri ulei de măsline.

Pentru început, va trebui să încălzești cuptorul la 180 de grade Celsius și să tapetezi o tavă de copt cu o folie. Spală bine vinetele și șterge-le de apă. Ulterior, taie vinetele în două pe lungime și așază-le pe tava de cuptor cu partea tăiată în jos. Înțeapă vinetele cu o furculiță pentru a se coace uniform și unge-le cu ulei de măsline. Vinetele le vei lăsa timp de 50 de minute la cuptor.

Ulterior, le vei lăsa să se răcească. Atunci când vinetele s-au răcit complet, scoate pulpa și zdrobește-o foarte bine cu o furculiță. Amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie și adaugă cățeii de usturoi tăiați mărunt. Ulterior, amestecă vinetele cu sosul format. Poți asezona caviarul de vinete cu sare și piper, iar pentru un gust și mai plăcut presară pătrunjel tocat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vinetele, reginele verii

Medicii recomandă consumul de vinete în perioada verii pentru că aceste legume conțin multă apă și ajută la buna funcționare a rinichilor. În plus, vinetele au beneficii asupra sistemului cardiovascular și scad riscul de infarct și accident cerebral. De asemenea, vinetele întăresc vasele de sânge și a trombozelor și ajută digestia. Persoanele care suferă de ateroscleroză le este recomandată să consume cât mai multe vinete.

În plus, aceste legume conțin un antioxidant foarte  puternic numit nasunin, care ajută la îmbunătățirea activității celebrale. Vinetele reprezintă un mare ajutor și în ceea ce privește eliminarea toxinelor și detoxificarea rinichilor pentru că au un conținut de 95% apă. În ceea ce privește copiii, vinetele ar trebui să fie introduse în dieta lor la vârsta de după un an. Este recomandat ca în prealabil părinții să discute cu un medic pediatru.