Editura Evenimentul si Capital

FNT sărbătorește majoratul Teatrului ACT

Teatrul ACT a devenit major
Autor: | | 0 Comentarii | 48 Vizualizari

Teatrul ACT împlinește 18 ani. Iar Festivalul Național de Teatru este în plină desfășurare. Cea de-a şasea seară de Festival va fi animată de opt trupe de teatru invitate din Cluj, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti, în spectacole regizate de: Felix Alexa, László Bocsárdi, Pál Frenak, Mariana Cămărăşan, Andreea şi Andrei Grosu, Silviu Purcărete şi Helmut Stürmer.

Festivalul Național de Teatru propune, pentru astăzi două lansări de carte, volume care încearcă să contureze un complex portret de artist – cel al cunoscutului regizor şi scenarist român de teatru şi film Alexa Visarion.

După succesul repurtat marți seară cu cele trei remarcabile performance-uri reunite în spectacolul „Short Stories”, aflat sub semnătura coregrafică (şi chiar în interpretarea) celebrei senioare a dansului Carolyn Carlson – invitată specială a Festivalului, astăzi debutează la Palatul Universul şi Masterclass-ul susţinut de renumita artistă, o întâlnire dedicată actorilor-dansatori, coregrafilor şi balerinilor din România.

De asemenea, iubitorii artei teatrale sunt invitați să ia parte la o sărbătoare şi o sărbătorire a unui fenomen cultural: Teatrul ACT. Pe Calea Victoriei, la numărul 126, de la ora 17.00, un vernisaj se transformă într-un eveniment, pornind de la titlul simplu şi sugestiv al expoziţiei pe care Festivalul Naţional de Teatru o inaugurează: „Teatrul ACT. 18 ani”.

 

„Teatrul ACT a fost de la început un fel de dar – şi ca spaţiu, şi ca intenţie, şi ca temperatură – s-a tot confirmat în timp. Şi lucrul ăsta l-a făcut ireductibil. Teatrul ACT – nu mai poţi să îl ştergi din istoria recentă, chiar dacă îl dărâmi, chiar dacă îl negi. El nu mai poate fi şters. E o faptă şi gata”, spune actorul Marcel Iureș.

 „Optsprezece ani? Mult şi puţin. Dar mereu altfel... Vă propunem această expoziţie de afişe ca pe o istorie în imagini. O refacere vizuală a destinului şi identităţii Teatrului Act”, adaugă directorul artistic al FNT Marina Constantinescu.

Iată programul orar al evenimentelor ce se vor desfăşura în cea de-a şasea zi a Festivalului Naţional de Teatru:

Ora 16.00 Librăria Cărtureşti Verona, lansare de carte: „Portret de artist – Alexa Visarion”, „Alexa Visarion sau destinul vocaţiei” și „Univers filmic – Alexa Visarion. Jurnal de spectator”.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate