Femeia care nu mănâncă povesteşte despre alegerea ei

Femeia care nu mănâncă povesteşte despre alegerea ei

Jasmuheen, maestru spiritual contemporan, consumă din când în când un cappuccino. Specialiştii români nu recomandă dieta.

Femeia care nu mănâncă vine în România din 2003. Ieri, Jasmuheen a susţinut o nouă conferinţă de o zi la Bucureşti. Ea spune că nu i-a fost ușor, nimănui care alege această cale nu-i este. A fost acuzată, din clipa în care oamenii au aflat că se hrănește cu prana, că vrea să atragă atenția și să-i înșele pe cei naivi. La toate acestea, Jasmuheen a zâmbit cu tristețe, spunând că n-ar fi ales această cale dacă lucrurile ar fi stat astfel. S-a născut în 1957 în Australia, sub numele de Ellen Greve. Din 1993 a renunţat la hrana obişnuită, trăind doar cu prana, fiind autoarea mai multor cărţi în care se referă la această alimentaţie. Jasmuheen s-a îmbolnăvit de cancer, boala fiind localizată la nivelul feţei. A reuşit să se vindece recurgând la chirurgie şi la terapii tradiţionale. Ţine conferinţe şi seminarii în întreaga lume, în care îşi expune modul de a gândi şi, în acelaşi timp, colaborează cu medici şi oameni de ştiinţă care studiază fenomenul.

„Dacă îți ușurezi dieta, corpul se bucură”

Atunci când a apărut zvonul despre Jasmuheen, femeia care nu mănâncă niciodată, deşi uneori gustă dintr-un cappuccino, a încercat să corecteze şi să spună că nu este vorba despre a nu mânca niciodată, ci de a avea libertatea completă de a alege. „Nu există nici o celulă în corpul meu care să simtă nevoia de mâncare fizică. Mă hrănesc cu prana de multă vreme, iar corpul meu este sănătos. Dar oamenii care sunt crescuţi în această realitate spun că este imposibil să trăieşti fără să mănânci”, spune australianca. „Boli precum cancerul ni se întâmplă din cauza a ceea ce mâncăm, gândim, simţim. Când le spun oamenilor să nu mai mănânce carne, li se pare greu. Așa că folosesc un alt termen: ușurarea dietei. Dacă îţi uşurezi dieta, corpul se bucură şi potenţialul ţi se dezvoltă. Corpul uman nu este creat pentru a fi carnivor”, spune Jasmuheen.

Ne puteți urmări și pe Google News

„E greu să rămâi în viaţă doar cu lumină”

Prana înseamnă în sanscrită „respirație”. În Ayurveda, lumina soarelui reprezintă o sursă de prana. Ea este forța vitală a ființelor vii, ceea ce chinezii numesc Qi. „E greu să rămâi în viaţă doar cu lumină, apă şi o ceaşcă de cappuccino. Ne hrănim toţi cu lumină, dar ne trebuie mai mult de atât. Eu, personal, sunt vegană, nu mănânc nimic de origine animală. Cred însă că dacă aş consuma doar apă şi prana, despre care vorbesc aceste persoane numite maeştri spirituali, nu aş avea mari şanse de supravieţuire”, a declarat pentru EVZ medicul nutriţionist Corina Zugravu.