Editura Evenimentul si Capital

LUPTA din Casa Regală. CULISELE EXCLUDERII de la TRON a Prințului Nicolae. TESTAMENTUL lui Coposu

17-08/nicolae-binder-465x390
Autor: | | 12 Comentarii | 18787 Vizualizari

Prințul Nicolae și-a anunțat ieri apropiata căsătorie cu Alina Maria Binder. Cununia este programată pentru vara lui 2018. Evenimentul redeschide lupta pentru succesiune la Tronul României

Pasionată de pilotaj, Alina Binder (29 de ani) este o persoană discretă. Potrivit contului său de Facebook, ea a terminat Școala de Muzică și Arte Plastice nr. 4 din București, apoi Colegiul Național I.L. Caragiale. A fă- cut studii de Comunicații la Universtitatea Ludwig Maximilian din München și a absolvit Academia de Studii Economice din București, având un Master în Relații Internaționale și Integrare Europeană. În prezent, se ocupă de relația cu presa pentru Asociația Aviatorilor. Deși o persoană discretă, ziarele au scris totuși de relația din trecut a lui Binder cu Sebastian Blaga, fiul fostului ministru de Interne Vasile Blaga, cu care a format un cuplu timp de șase ani. O parte a acestei relații s-a consumat la München.

Biroul de presă al Majestății Sale Regelui Mihai s-a grăbit să emită un comunicat care precizează că Suveranul îl consideră în continuare pe Nicolae un proscris. Iată textul comunicatului: „Majestatea Sa Regele Mihai I și Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, au luat cunoștință despre intenția fiului Principesei Elena, domnul Nicolae Medforth-Mills, de a se căsători. Regele a răspuns nepotului său, urându-i fericire și pace sufletească, precum și puterea de a lua decizii corecte. Majestatea Sa a menționat, încă o dată, că decizia de a retrage titlul de principe al României și calificativul de Alteță Regală, precum și decizia de a scoate pe Nicolae din Linia de Succesiune rămân neschimbate, după căsătoria acestuia. Custodele Coroanei a trimis, de asemenea, o scrisoare de felicitare nepotului Alteței Sale Regale.”

Duda și Nicolae

Nicolae, fiul principesei Elena, a doua ca vârstă după Margareta, a fost adevărata vedetă a primei vizite a Regelui, după exil, la Paștile din 1992. Atunci, cei un milion de români ieșiți în stradă, au fost convinși că, în persoana simpaticului prinț de numai 5 ani, îl salută pe viitorul rege al României. Totuși, pe 30 decembrie 1997, la împlinirea a 60 de ani de la abdicarea forțată a Regelui, acesta nu l-a desemnat pe Nicolae ca prim succesor la Tron, ci pe fiica sa cea mare, Margareta, trecând peste Legea Salică. Aceasta prevedea ca la Tron să poată avea acces doar urmașii de parte bărbătească. Spectaculoasa răsturnare de situație a fost pusă de mulți pe seama influenței pe care Radu Duda a dobândit-o în Casa Regală după căsătoria cu Margareta, ce avusese loc cu doar un an mai devreme, în septembrie 1996. Faptul că actorul de la Iași, ajuns prinț consort, era fiul doctorului Rene Duda, vechi prieten al lui Ion Iliescu, și că numele lui Radu Duda a fost descoperit în decembrie 1989 pe o listă cu membrii de partid, persoane de sprijin ale Securității, din biroul primsecretarului PCR de la Iași, a dat și mai mult apă la moară celor care susțineau că ar fi vorba de o „infiltrare” a Casei Regale, o manevră a serviciilor secrete pentru a-l scoate pe Rege din jocurile politice viitoare.

Emil cel Uituc

Să amintim că, în 1996 – 1997, un procent însemnat din populație, cu vederi monarhiste, încă spera că Emil Constantinescu își va ține cuvântul dat lui Corneliu Coposu, când acesta l-a desemnat candidat la președinție din partea Convenției Democratice, de a face totul pentru readucerea în fruntea țării a Regelui.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate