Concertul Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, din cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”, a fost prezentat de Enel România
- Carmen Anghel
- 21 septembrie 2015, 15:19
Enel România a prezintat cu mândrie principalul eveniment din data de 17 septembrie din cadrul Festivalului „George Enescu”, concertul extraordinar al Royal Liverpool Philharmonic Orchestra.
Royal Liverpool Philharmonic Orchestra este una dintre cele mai vechi și mai inovatoare orchestre din Marea Britanie. Solist a fost violonistul român Alexandru Tomescu. Enel România a fost, pentru a treia ediție la rând, sponsorul principal al Festivalului „George Enescu”, unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică din Europa.
Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, condusă de celebrul său dirijor principal Vasily Petrenko, a concertat la Sala Mare a Palatului, ca parte a seriei de concerte „Mari orchestre ale lumii”. Programul ainclus poemul simfonic Fontane di Roma al lui Respighi, concertul pentru vioară și orchestră al lui Glazunov și Simfonia nr.1 a lui Rahmaninov.
Royal Liverpool Philharmonic Orchestra este una dintre cele mai vechi orchestre simfonice din Marea Britanie, concertează neîntrerupt din 1840. În prezent este considerată a fi printre cele mai inovatoare din Marea Britanie și, sub conducerea lui Vasily Petrenko își propune să promoveze muzica nouă. Printre compozitorii care au avut premiera la Liverpool, în ultimii ani, se numără Sir John Tavener, Michael Nyman și Jennifer Higdon.
Vasily Petrenko a fost numit dirijor principal al Royal Liverpool Philharmonic Orchestra în 2005, când avea 29 de ani. El a devenit cel mai tânăr dirijor principal ales pentru această poziție în istoria orchestrei. Se spune că Petrenko a revitalizat orchestra din Liverpool, unde a contribuit la unele dintre importante distincții cum ar fi „Înregistrarea orchestrală a anului 2009” de revista Gramophone, pentru Simfonia Manfred a lui Ceaikovski.
Sprijinul pentru Festivalul George Enescu este una dintre numeroasele inițiative promovate de-a lungul anilor de Enel în România pentru a sprijini valorile culturale, cum ar fi: RadiRO - Festivalul Internațional de Orchestre Radio, Premiilor Gopo, World Press Photo, iluminatul artistic al Ateneului Român, al Operei din Timișoara și al statuii lui Mihai Viteazul din Piața Universității, expoziția Antonelle da Messina la Muzeul Național de Artă, cu opera Portret de bărbat, concertele Scaligero Ensemble de la Scala di Milano, concertele Uto Ughi, Dan Grigore, Angela Gheorghiu, Zilele Bucureștiului și Festivalul SoNoRo.