Mark Zuckerberg în timpul AUDIERILOR de la Parlementul European: „A fost o greşeală pe care o regret

Mark Zuckerberg în timpul AUDIERILOR de la Parlementul European: „A fost o greşeală pe care o regret

Mark Zuckerberg și-a cerut scuze în fața Parlamentului European pentru greşelile comise de compania sa în contextul recentului scandal legat de folosirea datelor personale şi a dat asigurări că se angajează să facă schimbări în acest sens.

„Nu am avut o viziune suficient de amplă în ce priveşte responsabilitatea noastră. Acest lucru a fost o greşeală pe care o regret. El a menţionat că este angajat să corecteze lucrurile şi să facă „investiţiile semnificative care sunt necesare pentru siguranţa oamenilor”.

Totodată, Zuckerberg a atras totodată atenţia asupra „rolului pozitiv” jucat de Facebook prin a le permite liderilor „să se conecteze direct cu alegătorii” şi să contribuie la „înregistrarea a mii de alegători din lume care altfel nu s-ar fi dus la vot”. 

Facebook a ajuns în centrul unui scandal după ce s-a aflat că datele personale a 87 de milioane de utilizatori au fost folosite în mod inadecvat de compania de consultanţă Cambridge Analytica, aminteşte Reuters.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zuckerberg a făcut referire la mai multe schimbări pe care compania le-a făcut sau le-a promis în urma izbucnirii scandalului Cambridge Analytica. Între aceste schimbări, el a menţionat: limitarea volumului de date pe care le pot colecta aplicaţiile, sfătuirea utilizatorilor să verifice setările privitoare la siguranţa aplicaţiilor pe care le folosesc şi anchetarea tuturor aplicaţiilor care au primit multe date ale utilizatorilor înainte de izbucnirea acestui scandal.

Întâlnirea, la care participă şi Preşedintele şi raportorul comisiei LIBE, are loc în aceeaşi săptămână în care intră în vigoare noul Regulament General privind Protecţia Datelor (GDPR), act care fixează un nou standard general pentru protecţia datelor consumatorilor, scrie Agerpres.