Alertă maximă pentru șoferii din București! Zona „neagră” la care trebuie multă atenție

Alertă maximă pentru șoferii din București! Zona „neagră” la care trebuie multă atenție

Zona Unirii din București pare a fi plină de pericole pentru șoferi. Acest lucru l-au simțit pe pielea lor doi șoferi care au avut accidente similare.

Zona Unirii din București pare a fi plină de pericole pentru șoferi. Două accidente rutiere, petrecute la doar câteva ore distanță, stau dovadă în acest sens.

Luni seară, un șofer a plonjat cu mașina într-o fântână din Piața Unirii. Marți, la primele ore ale dimineții, un alt accident s-a produs fix în același loc, în condiții similare. Accidentele s-au produs la intersecția cu Bulevardul Libertății.

Oamenii legii i-au testat pe cei doi cu șoferi cu etilotestul, dar rezultatul a fost negativ.

Din fericire, cei doi șoferi au scăpat nevătămați, dar mașinile lor au suferit avarii, scrie Digi 24.

Zona Unirii nu este singura plină de pericole. Bucureștiul, „neprietenos” cu șoferii

În urmă cu câteva săptămâni, un accident mortal a avut loc pe Șoseaua Giulești din București. O tânără în vârstă de 20 de ani a pierdut controlul mașinii pe care o conducea, iar autoturismul a lovit un stâlp de pe marginea drumului.

În urma coliziunii, tânăra aflată la volan a decedat.

Statistici extrem de alarmante în România

În lunile de vară au avut loc cele mai multe accidente rutiere.1.864 de oameni au murit şi circa 40.000 au fost răniţi în accidente, doar în 2019. Faţă de anul 2018, cifrele sunt mai mici cu 0.2%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cele mai multe accidente rutiere grave au loc în timpul concediilor. Anul trecut, 1.864 de oameni au murit în 31.146 de accidente rutiere, potrivit unei analize derulate de către Institutul Naţional de Statistică. Dintre aceştia, 729 erau pietoni. În plus, circa 40.000 de oameni au fost răniţi în accidente pe şosele.

Faţă de anul 2018, numărul persoanelor accidentate mortal a scăzut cu 0,2%, în timp ce numărul accidentelor de circulaţie rutieră care au cauzat răni a crescut cu 3,1%. Totodată, numărul persoanelor rănite a crescut cu 2,5%, conform sursei citate.

Statisticile arată că în lunile de concedii au fost înregistrate cele mai multe accidente pe şoselele din ţara noastră: august (11,1% din numărul total de accidente), iulie (10,0%) şi septembrie (9,9%).

În ceea ce priveşte luna producerii accidentelor, cele mai multe s-au înregistrat în lunile august (11,1% din numărul total de accidente), iulie (10,0%) şi septembrie (9,9%). Referitor la locul producerii acestora, cele mai multe au avut loc în interiorul localităţilor.

Majoritatea evenimentelor rutiere au avut loc în timpul zile, iar carosabilul era uscat.

Bucureştiul conduce topul celor mai multe accidente rutiere (3.978).

 

Ne puteți urmări și pe Google News