Incendiul a izbucnit în incinta unui depozit de produse chimice aflat la parterul unei clădiri rezidenţiale din zona Chawkbazar, a declarat generalul Ali Ahmed Khan, directorul serviciului de apărare civilă şi pompieri din Bangladesh.

Incendiul s-a răspândit cu rapiditate în condiţiile în care clădirile din această zonă sunt la foarte mică distanţă unele de altele, iar străzile sunt înguste, relatează Mediafax.

Printre zecile de victime se numără clienţi ai unui restaurant, cât şi mai mulţi participanţi la o nuntă, a declarat Ibrahim Khan, un oficial din cadrul Poliţiei metropolitane din Dhaka.

Aproximativ 200 de persoane caută supravieţuitori sau cadavre, a declarat un oficial, precizând că incendiul a fost adus sub control după aproximativ cinci ore.

Cel puţin 50 de persoane au fost spitalizate, unele dintre acestea fiind în stare critică.

Astfel de dezastre sunt relativ frecvente în Bangladesh, în special din cauza nerespectării reglementărilor privind siguranţa la incendiu, astfel că sute de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimii câţiva ani.

În 2012, în urma unui incendiu la o fabrică de textile au decedat 112 persoane, iar peste 1.100 de oameni au murit în 2013 ca urmare a prăbuşirii clădirii Rana Plaza, cauzată de o serie de încălcări ale legislaţiei în domeniul constucţiilor, inclusiv adăugarea de trei etaje faţă de autorizaţie.