Evenimentul Zilei > Monden > Zoia Ceaușescu. Dezvăluiri despre cele 237 de zile petrecute în pușcărie
Zoia Ceaușescu. Dezvăluiri despre cele 237 de zile petrecute în pușcărie

Zoia Ceaușescu. Dezvăluiri despre cele 237 de zile petrecute în pușcărie

Zoia Ceaușescu nu a avut vreodată funcții politice și era foarte studioasă. Totuși, în timpul Revoluției din 1989, în 24 decembrie, fiica cuplului de dictatori a fost reținută. În total, a stat după gratii 237 de zile de pușcărie. Cui îi scria mesaje tandre.

Ca să nu își piardă mințile în pușcărie, Zoia Ceaușescu a găsit o soluție salvatoare: i-a scris soțului ei epistole pline de duioșie și de dragoste.

A fost reținută pe 24 decembrie 1989 și trimisă la o unitate militară din București, cea de la Antiaeriană. Acolo era pe 25 decembrie, când a auzit că părinții ei au fost executați. A rămas în închisoare până la 18 august 1990. În total, a stat după gratii 237 de zile de pușcărie.

Ce scrisori duioase scria Zoia Ceaușescu în pușcărie

În zilele acelea, Zoia Ceaușescu a început să îi scrie soțului ei epistole pline de duioșie și de dragoste. Nu știa atunci că și soțul ei, profesorul universitar Mircea Oprean, fusese arestat la începutul lunii ianuarie. Mircea Oprean, profesor universitar la Universitatea Politehnică, a fost ținut în închisoare până pe data de 8 august 1990.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: