Zile de foc în România. Temperaturi neobișnuit de ridicate pe 23 iunie

Zile de foc în România. Temperaturi neobișnuit de ridicate pe 23 iunie Sursa foto: EVZ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru miercuri, 23 iunie. Temperaturile vor înregistra creșteri semnificative. Disconfortul termic va fi ridicat în cea mai mare parte a teritoriilor din România.

Meteorologii au emis un cod galben de caniculă, care urmează să se transforme în cod portocaliu. Temperaturile maxime vor fi, în unele zone, de 39 de grade, cu precădere în vest și sud-vest. Cele mai ridicate temperaturi vizează Banatul, Crișana, Oltenia, Maramureș și vestul și nord-vestul Transilvaniei, anunță ANM. Cerul va fi variabil, iar instabilitatea atmosferică nu va absenta. La deal și la munte, aceasta se va manifesta prin înnorări accentuate ale cerului și averse cu caracter torențial. Se pot semnala și descărcări electrice. Local, vor avea loc vijelii. Condițiile de grindină vor fi și ele prezente. Indicele de disconfort termic de 80 de unități va fi depășit, iar medicii recomandă românilor să se ferească de soare și să se hidrateze. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade. Cele maxime se vor situa, la mare, între 23 și 25 de grade, iar în vestul și sud-vestul țării vor urca până la 39 de grade.

Cum va fi vremea în București

Și în București, temperaturile vor înregistra creșteri. Indicele temperatură-umezeală poate atinge pragul de disconfort termic, însă nu îl va depăși. Presiunea atmosferică poate înregistra măriri.

Cerul va fi variabil. În a doua parte a zilei însă, se vor semnala înnorări. Se pot manifesta averse cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și condiții de grindină. Rafalele de vânt se vor intensifica, după-masa, potrivit ANM.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade. Valorile termice maxime se vor situa între 32 și 33 de grade.

Ne puteți urmări și pe Google News

Averse torențiale la munte

Deși vremea va fi caldă și la munte, fenomenele de instabilitate atmosferică vor fi accentuate în a doua parte a zilei. Aversele vor avea caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice.

În unele zone se poate semnala prezența vijeliilor și a condițiilor de grindină.

Rafalele de vânt se pot intensifica după-masa, cu precădere în Carpații Meridionali și de Curbură, transmite ANM.

Temperaturile vor crește ușor față de zilele anterioare.

Vreme instabilă la mare

Vremea, la mare, va fi instabilă. Cerul va prezenta înnorări accentuate, însă doar temporar. Acestea vor fi însoțite de descărcări electrice și de condiții de grindină. Rafalele de vânt se vor intensifica pe durata ploilor.

Temperaturile minime se vor situa între 17 și 20 de grade. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 23 și 26 de grade. Temperatura apei mării va fi de maximum 22 de grade.