Poliția Locală din Timișoara are un singur sonometru, nu-l poate folosi și se plânge de valoarea mică a amenzilor. Ideea cu aparatul de măsurare a zgămotului e că, în conformitate cu legile, aparatul nu poate fi manevrat de un polițist, ci trebuie un medic de la Direcția de Sănătate Publică.

Timișorenii care locuiesc în blocurile de pe principala cale de acces în oraș dinspre Belgrad, reclamă faptul că nopaptea șoferii fac drifturi, fără ca poliția să îi sancționeze. O altă nemulțumire a cetățenilor sunt ”sirenele ambulanțelor noaptea” și zgomotul teraselor.

Timișorenii prezenți la dezbatere au vrut să știe planuri concrete privind reducerea zgomotului vor fi implementate în Timișoara, însă răspunsul nu a fost pe măsura așteptărilor.

”Avem în oraș o zonă de loisir și ne mândrim că avem așa ceva, care constă în Piața Victoriei și ceea ce numim centru istoric, astfel spus tot ce a devenit spațiu de promenadă, definit ca atare de la Catedrală la Bastion. Aici, cum se întâmplă în orice oraș, locuirea devine din ce în ce mai subțire, pentru că sunt spații în care se desfășoară o mulțime de evenimente culturale, în ton cu trenduri internaționale de a face actul de cultură accesibil publicului larg”, a explicat primarul Nicolae Robu.