Evenimentul Zilei > International > „Zâna Progresismului” și Săptămâna de lucru de 4 zile – un Fake News care a încins mințile
„Zâna Progresismului” și Săptămâna de lucru de 4 zile – un Fake News care a încins mințile

„Zâna Progresismului” și Săptămâna de lucru de 4 zile – un Fake News care a încins mințile

Informația că noul premier socialist finlandez va introduce săptămâna de lucru de 4 zile, cu șase ore pe zi, a înfierbântat creierii progresiștilor din toată lumea.

Sanna Marin este femeie, este drăguță, este cel mai tânăr prim-ministru din lume, vrea să salveze planeta de schimbările climatice, să îi ajute pe tineri să-și descopere „identitatea de gen”, care îi ține prizonieri în propriile trupuri și are două mame lesbiene.

Portretul perfect pentru o nouă Zână Progresistă scandinavă, care să-i țină hangul Gretei Thunberg.

Așa a apărut, din senin, acum câteva zile, și s-a rostogolit în toată presa mondială, informația că Sanna Marin și guvernul său de la Helsinki vor introduce în curând săptămâna de lucru de 4 zile și ziua de lucru de 6 ore.

Scânteia a fost suficientă pentru a declanșa isteria: sociologi și economiști „serioși” au început să publice analize despre binefacerile acestei măsuri și despre progresul pe care în va înregistra omenirea muncind mai puțin și alocând mai mult timp salvării planetei și altor acțiuni progresiste.

Doar că informația rostogolită de presa, cunoscută ca aprigă luptătoare împotriva „Fake News”, este falsă!

Nora Klami, ambasadoarea Finlandei la Paris, a explicat pentru Euronews:

„Această informație a fost puțin (!) deformată pe parcurs. În luna august 2019, înainte de a deveni prim-ministru, dna Sanna Marin a prezentat o viziune a viitorului, în care oamenii vor munci fie patru zile pe săptămână fie șase ore pe zi, nu amândouă în același timp.”

Sanna Marin, pe atunci ministru al  Transporturilor, a enunțat această idee la o masă rotundă în orașul Turku, cu ocazia aniversării a 120 de ani de existență a Partidului Social-Democrat finlandez.

Așadar, o „viziune”. Un vis progresist. „Nu o măsură pe care o propune ca prim-ministru”, a explicat ambasadoarea.

David Mac Dougall, ziarist la site-ul newsnowfinland.fl, care a redactat un lung articol, refăcând originea zvonului, scrie și el:

„Nu doar că (că săptămâna de lucru de 4 zile) nu este inclusă în programul politic al guvernului finlandez, potrivit mai multor surse guvernamentale, dar nici măcar nu este luat în considerare într-un orizont de timp îndepărtat.”

Problema cu visele progresiste este că dor când te trezești din ele.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.