Xi Jinping: „Suntem pregătiți să consolidăm parteneriatul energetic cu Moscova"

Xi Jinping: „Suntem pregătiți să consolidăm parteneriatul energetic cu Moscova" Sursa foto: Twitter

În fața riscurilor și provocărilor externe, China și Rusia "au consolidat comunicarea și cooperarea, promovând proiecte importante de cooperare și demonstrând rezistența puternică a cooperării energetice bilaterale".

Președintele Xi Jinping, într-un mesaj trimis celui de-al patrulea Forum energetic chino-rus, a remarcat "perspectivele ample ale parteneriatului de coordonare strategică globală în noua eră" dintre cele două țări. China, a relatat rețeaua televiziunii publice CCTV, "este dispusă să colaboreze cu Rusia pentru a construi un parteneriat mai strâns, menit să promoveze dezvoltarea energiei curate și verzi".

Relațiile dintre China și Rusia în sectorul energetic reprezintă piatra de temelie a cooperării dintre cele două țări, a scris președintele chinez Xi Jinping în discursul său la cel de-al patrulea Forum Rusia-China, informează "Tass". "Interacțiunea energetică dintre China și Rusia este piatra de temelie a cooperării practice dintre cele două țări și o forță eficientă în protejarea securității energetice globale", se arată în discursul președintelui Xi Jinping, citit de vicepremierul senior al Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze, Han Zheng.

Între timp, în cadrul Alianței Atlantice este în desfășurare "o dezbatere" privind ipoteza de a trimite tancuri Kievului, a anunțat o sursă diplomatică de rang înalt a NATO, comentând apelul ministrului de externe lituanian, Gabrielius Landsbergis, de "a păstra calmul și de a da tancurile Ucrainei". "Cu toții suntem de acord să ne păstrăm calmul", a subliniat sursa printr-o glumă, precizând că sprijinul militar "va fi sporit cu siguranță".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu există pace fără justiție pentru poporul ucrainean", a declarat ministrul de externe italian, Antonio Tajani, sosind la Ministeriala NATO de la București. "Trebuie să muncim pentru pace, dar atât timp cât Ucraina va fi invadată, va fi dificil să putem sta la o masă a negocierilor: acum, înfrângerea Ucrainei înseamnă capitulare, nu înseamnă pace”, notează ilfattoquotidiano.it

(Traducerea Rador)