Două tornade puternice au avut loc în metropola Wuhan, locul de unde a pornit pandemia de coronavirus. Peste 26.000 de locuințe au fost afectate, cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața și peste 400 de răniți au fost înregistrați de către autoritățile locale, în urma fenomenelor în cauză.

Două vânturi puternice ce au suflat cu până la 260 de km/oră au provocat dezastre în metropola Wuhan, anunță autoritățile locale din Wuhan.

 

Tornadele au provocat pagube materiale semnificative

Potrivit primelor informații oferite de către autoritățile locale, ieri seară, opt persoane au murit și alte 280 au fost rănite, în urma vânturilor puternice din provincia Hubei, cu capitala la Wuhan.

În cadrul unei conferințe de presă, autoritățile au semnalat faptul că vânturile au suflat cu până la 260 de km/oră. Rafalele au fost foarte puternice și au provocat pagube materiale semnificative. Două macarale din cadrul unui șantier s-a prăbușit, sub influența tornadelor, provocând daune majore.

Autoturismele au fost avariate, arborii au fost scoși din rădăcini. Hangare au fost parțial distruse, iar stâlpii de electricitate au fost prăbușiti la pământ de către rafalele de vânt. Peste 26.000 de locuințe au fost afectate în acest sens, rămânând fără energie electrică.

Conform declarațiilor autorităților locale din Hubei, aproximativ 30 de case s-au prăbușit sub puterea tornadelor.

 

O persoană a fost dată dispărută

Ieri seară, orașul Suzhou, de lângă Shanghai, s-a confruntat și el cu o tornadă puternică. Potrivit informațiilor declarate de către autorități, vânturile au suflat cu peste 200 de km/oră.

Patru persoane au decedat. Organele de stat au înregistrat 130 de persoane care prezintă răni ușoare. În același timp, un cetățean a fost dat dispărut. Autoritățile încă nu i-au dat de urmă.

Daunele au fost, și de data aceasta, semnificative.

Reamintim că la începutul lunii curente, 11 persoane și-au pierdut viața într-un oraș din apropierea Shanghaiului, în contextul unei furtuni puternice, cu rafale de vânt agresive.