Un lucru este sigur, noul sistem de operare nu va apărea pe piaţă mai devreme de doi ani. Ştirea vine odată cu aniversarea unui an de când a fost lansat Windows 7.
Potrivit unor informaţii, următoare generaţie de sisteme de operare pentru PC va include şi Windows App Store, similar programului Apple pentru telefoanele iPhone, playerele iPad sau laptopurile Mac lansate săptămâna trecută. Această opţiune ar urma să dea posibilitatea utilizatorului să acceseze diferite aplicaţii şi softuri dintr-o bază de date a Microsoft, un magazin virtual online.
Windows 8, mai atent la aplicaţiile media
Specialiştii care lucrează la Windows 8 încearcă să dea o mai mare atenţieşi aplicaţiilor de media. Pe lângă faptul că noul sistem de operare va citi majoritatea formatelor video, cele de înaltă definiţie şi chiar 3D, Microsoft vrea să implementeze în sistemul său de operare şi programe destinate Web TV-ului.
Cel mai recent sistem de operare, Windows 7, a fost scos pe piaţă la doi ani după Windows Vista. Chiar dacă sistemul XP a rezistat cu succes mai bine de 5 ani până să apară urmaşul Vista, CEO Steve Ballmer a susţinut că nu va mai fi niciodată o distanţă atât de mare de timp între lansările a două sisteme de operare ale Microsoft.