„Începând de astăzi, impunem o limită de cinci mesaje, valabilă în întreaga lume”, a afirmat vicepreședintele pentru politici şi comunicare din cadrul WhatsApp,  Victoria Grand, în cadrul unui eveniment organizat în capitala Indoneziei, conform mediafax.ro

Limita de cinci destinatari ai unui mesaj extinde, la nivel mondial, o măsură care a fost introdusă de WhatsApp în India în luna iulie a anului trecut. Atunci răspândirea de zvonuri pe rețelele sociale a provocat uciderea mai multor persoane.
 
În prezent, WhatsApp are aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori. Platforma a fost deseori utilizată pentru a răspândi ştiri false, fotografii manipulate, înregistrări video fără context şi farse audio. În condițiile în care originea acestora nu poate fi monitorizată și efectul acestor mesaje nu poate fi estimat. 

Criptare „end-to-end”, din cadrul WhatsApp,  permite grupurilor formate din sute de persoane să facă schimb de texte, fotografii şi înregistrări video. Acestea se află dincolo de posibilitatea de monitorizare a verificatorilor independenți şi chiar a platformei în sine.

WhatsApp va introduce începând de luni o actualizare pentru a activa noua limită de distribuire a mesajelor, a explicat pentru Reuters directorul de comunicare al WhatsApp, Carl Woog.

Primii care vor primi actualizarea în ce privește limita de distribuire a mesajelor vor fi utilizatorii de Android, urmați de cei care folosesc sistemul de operare iOS al Apple.