Primul eveniment are loc la Stația pentru Tratarea apei potabile Palas, a Regiei Județene de Apă Constanța, recent reabilitată și modernizată. Primul ministru, Viorica Dăncilă și ministrul Fondurilor Europene, Rovan Plumb, sunt invitate de directorul general al Regiei Județene de Apă Constanța, Felix Stroe, care conduce și organizația județeană a PSD.  Odată cu inaugurarea Stației pentru Tratarea apei potabile Palas,va fi semnat și Contractul de Finanțare a Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a RAJA SA în perioada 2014 -2020,  în cadrul Programul Operațional Infrastructură Mare.

 “În valoare totală de 593.184.990 euro, reprezentând 20 % din valoarea alocată  Axei Prioritare 3 din cadrul Programului, proiectul vizează dezvoltarea de investiții în infrastructura de apă potabilă, canalizare și tratarea apei uzate pe raza a 52 de Unități Administrativ Teritoriale, respectiv 91 de localități  din 6  județe: Constanța, Ialomița, Călărași, Dâmbovița, Brașov și Ilfov. Programul va fi implementat prin 50 de contracte de lucrări și 4 contracte de servicii”, potrivit biroului de presă al RAJA.

Viorica Dăncilă și Rovana Plumb participă în weekend, la Mamaia, la Școala Politică de Vară a Organizației Femeilor Social Democrate unde, la Pavilionul Expozițional, vor avea loc o serie de prezentări și dezbateri privind contribuția femeilor în realizarea Marii Uniri de la 1918, precum și importanța preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România. La eveniment participă vineri după amiază și președintelui PSD Liviu Dragnea împreună cu alți lideri ai PSD. Concomitent, la Neptun, are loc CExN al PSD.