Evenimentul ZileiInternationalWashingtonul acuză din nou Rusia că vrea să organizeze referendumuri în Ucraina, pentru a atrage populația mai aproape de ea

Washingtonul acuză din nou Rusia că vrea să organizeze referendumuri în Ucraina, pentru a atrage populația mai aproape de ea

Washingtonul acuză din nou Rusia că vrea să organizeze referendumuri în Ucraina, pentru a atrage populația mai aproape de ea
Washingtonul acuză Moscova că intenționează să organizeze referendumuri în mai multe oraşe din părţi ocupate în estul Ucrainei, într-o tentativă de a le atrage mai aproape de Rusia. Dezvăluirile au fost făcute de oficialii de rang înalt americani care au mai precizat că rezultatele alegerilor vor fi fabricate.

Referendumurile organizate de Rusia în Ucraina ar urma să aibă loc în regiuni din estul Ucrainei, la Herson, Zaporojie, în regiunile separatiste Luhansk şi Doneţk, dar şi în părţi din Harkov, a amenționat un oficial senior din Consiliul pentru securitate naţională al SUA.

Moscova are planuri concrete în acest sens, iar conducerea rusească a dat instrucţiuni oficialilor să înceapă să organizeze aceste referendumuri, a mai menționat oficialul american. Rezultatele acestor alegeri vor fi fabricate de ruși.

„Pe măsură ce Rusia se pregăteşte pentru referendumuri, avem informaţii că oficialii au declanşat verificări ale candidaţilor la rolul de administratori ai acestor teritorii. Şi că aceste mişcări ar putea avea loc chiar în următoarele săptămâni”, a mai adăugat el.

Se presupune că Rusia va modifica rezultatele referendumurilor

Noua tactică a Rusiei este aceea de a atrage populația ucraineană mai aproape de ea prin referendumuri. Așadar, Moscova va organiza alegerile, însă va manipula rezultatele finale pentru a pretinde în mod fals că ucrainenii vor să se unească cu ei, atrag atenția oficialii de la Washington.

Informaţiile serviciilor americane sugerează că oficialii ruşi înşişi se aşteaptă ca prezenţa să fie scăzută şi referendumurile să nu reflecte voinţa poporului.

Liderii proruşi din regiunile separatiste Luhansk şi Doneţk au exclus încă de la început organizarea de referendumuri înainte ca Rusia să obţină controlul complet asupra Doneţkului. În prezent, forțele ruse dețin dominația doar în jumătate din regiune, informează Agerpres.

Noi acuzații aduse de Washington

La începutul lunii mai, aceleași informații au fost lansate de Washington la adresa Rusiei. Statele Unite au precizat atunci că au informații „foarte credibile” potrivit cărora Rusia intenționează să organizeze referendumuri „la jumătatea lunii mai” pentru a „încerca să anexeze” „republicile” separatiste pro-ruse Donețk și Lugansk din estul Ucrainei.

„Aceste informații arată că Rusia intenționează să fabrice referendumuri” în acest sens „în jurul jumătății lunii mai”, a declarat Michael Carpenter, ambasadorul SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, potrivit G4Media.


Accesează: