Evenimentul Zilei > Actualitate > Vrancea: Dezinfecție cu elicopterul, făcută gratis de un țăran putred de bogat
Vrancea: Dezinfecție cu elicopterul, făcută gratis de un țăran putred de bogat

Vrancea: Dezinfecție cu elicopterul, făcută gratis de un țăran putred de bogat

Primăria Suraia a făcut, cu ajutorul unui elicopter, dezinfecţie în toate localităţile din comună, pentru a preveni transmiterea infecţiei cu COVID-19, a anunţat edilul Vasile Grosu.

Potrivit acestuia, acţiunea a fost posibilă cu ajutorul unui „fiu al satului”, care a pus la dispoziţia comunei, gratuit, elicopterul.

„Avem un fiu al satului care e proprietar de elicoptere şi s-a oferit să ne facă acest serviciu. Băiatul, care se afla în trecere cu elicopterul prin localitatea noastră, a venit cu această ofertă gratuită, iar noi i-am pus la dispoziţie soluţia dezinfectantă. Am încercat şi această variantă. Eficienţa acestei acţiuni o să o vedem pe parcurs”, a declarat, pentru Agerpres, Vasile Grosu.

Săptămâna trecută toată comuna a fost dezinfectată terestru.

„Am dat cu dezinfectant terestru, cu utilaje din localitate. Cei care lucrează în agricultură ne-au oferit patru-cinci utilaje şi am dat pe toate drumurile din localitate cu dezinfectant. Vom repeta aceste dezinfecţii, terestru, nu cu elicopterul, pentru că nu ne-am permite. A fost o ocazie unică”, a spus primarul.

Primăria Suraia are aproximativ 5.000 de locuitori, mulţi dintre aceştia fiind plecaţi în străinătate.

Vasile Grosu a precizat că, în prezent, circa 80 de localnici care au revenit din străinătate se află în izolare la domiciliu şi unul singur în carantină.