Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Vrăjeala cu vrăjitoarele care ucid corupția e un scuipat pe obrazul României. Cine ne-a făcut de râsul lumii
Vrăjeala cu vrăjitoarele care ucid corupția e un scuipat pe obrazul României. Cine ne-a făcut de râsul lumii

Vrăjeala cu vrăjitoarele care ucid corupția e un scuipat pe obrazul României. Cine ne-a făcut de râsul lumii

Ne-a pus Dumnezeu mâna în cap, a văzut că am rămas cu scăfârliile goale, chei, și ne-a suflat că, dacă nu ne simțim bine și nu întrevedem alte soluții, să căutăm niște tichii de mărgăritar. Sau nu o fi fost Dumnezeu?! Cert e că mesajul ni s-a înfipt în minte și, de niște ani, ne străduim să ne acoperim cheliile cu tot felul de tichi-iprostii și aproape că nu ne pasă de râsul lumii. Acum strigăm, să ne audă mapamondul, că rezolvăm orice problemă, de orice natură, dăm jos guverne și președinți cu magia albă și neagră a vrăjitoarelor noastre.

Lumee-lumeeee, celebra agenție de presă Reuters vă anunță că generația tânără de vrăjitoare din România, unele de prin Mogoșoaia, le-a convins pe cele bătrâne, mame sau bunici, să se folosească de „puterea selfie-ului”, să facă magie pe internet, săși împrăștie mesajele și să-și racoleze clienți de pe tot mapamondul cu ajutorul paginilor de Facebook!

 După cum ne informează jurnalistul de la Reuters, vrăjitoarele din mahalaua Mogoșoaiei își desfășoară ședințele de magie și farmece într-un șopron din spatele vilei, special amenajat. De aici, balaoacheșele noastre (cum le zicea Vlahuță) se conectează electronic la amatorii de tichii de mărgăritar și îi descântă „live” sau le fac tot felul de ritualuri de magie. Evident, contra cost, îi asigură că vrăjile lor nu dau greș. De unde să știe clienții că „prințesele magiei” n-au fost în stare, cu ani în urmă, să le scape din arest pe „surorile” lor care o vrăjiseră pe Oana Zăvoranu să le dea bani cu duiumul sau să le atenționeze pe judecătoarele șpăgare că e iminentă vizita unor „crai de tobă și de roșu” la ceas de seară sau în „zori de dimineață”!??!

„Nu telefonul sau Facebook-ul fac farmecele, ci cuvintele pe care le rostim, ritualurile pe care le facem și este suficient să ne privim în ochi pentru ca acestea să funcționeze”, spune o roamă jurnalistului de la Reuters. Iar acesta își completează știrea de senzație scriind că vrăjitoria este un obicei popular răspândit în această țară din estul Europei, fiind vorba despre 4.000 de vrăjitoare care au clienți în Europa, Asia și SUA.

Reporterul bagă și „șopârla” politică pentru ca articolul despre România să fie admis de șefi pe fluxul agenției: se fac vrăji ca să fie stârpiți politicienii corupții! Așadar, ce nu a reușit DNA, rezolvă clanul din Mogoșoaia, cu „mama Minca” în frunte!

Ce au de gând să facă vrăjitoarele, a dezvăluit lumii același reporter: ● Au oficiat un ritual împotriva „celor care nu își fac treaba, care au intenții rele, astfel încât să piardă puterea și să aibă probleme de sănătate”. ● Vor blestema parlamentarii și guvernanții români pe care îi consideră corupți. ● Vor folosi „puterea globală” a internetului pentru a influența alegerile europarlamentare. ●„Vom continua ritualul până pe 25 mai. (n.r. alegerile au loc pe 26 mai). Vom performa un ritual puternic împotriva guvernului român, astfel încât vom face o vrajă pentru binele țării”, a spus vrăjitoarea Minca.

Reuters și-a încheiat teribila relatarea cu un gen de concluzie: guvernul PSD este responsabil de regrese privind justiția și de schimbarea codurilor penale, măsuri care au atras criticile Comisiei Europene.

O asemenea bombă nu putea să nu fie preluată, ba chiar amplificată și de presa din România. Scenariul e cunoscut.

Pe 1 mai, site-ul HotNews liniștea țara și pe liderii Parlamentului European prin publicarea unei știri senzaționale despre salvarea României de către vrăjitoare. Agenția Reuters transmitea și HotNews titra: „Vrăjitoarele din România folosesc puterea internetului. Femeile fac vrăji împotriva politicienilor corupți și pentru alegerile europarlamentare”. Era prima deschidere către lume despre ce se întâmplă la București și ce metodă au găsit românii ca să scape de un flagel pentru care în alte state din zona de Est a continentului nu s-a găsit leac. Apoi, subiectul a fost preluat de multe publicații online și, bineînțeles, amplificat de televiziuni. Vrăjitoarele noastre din Mogoșoaia erau pe toate ecranele, politicienii de serviciu de prin studiourile tv comentau cu vervă subiectul.

N-ar fi meritat atenție sporită reportajul de pe Reuters dacă, peste nici două săptămâni, pe 12 mai, nu ne-am fi trezit că și Euronews a aruncat în spațiul public același subiect, fix cu aceleași personaje. De data aceasta, „mama Minca” dezvăluie vrăjile și lupta împotriva guvernanților, iar presa românească preia: „Pregătim o substanță foarte puternică pentru 25 mai, pe care fiicele mele o vor duce și arunca asupra clădirii guvernului român. (…) Apa fermecată va lămuri și va clarifica mințile politicienilor pentru a lua decizii bune pentru poporul român”, a spus balaoacheșa pentru Euronews. A povestit că ea și fiicele ei vrăjitoare au efectuat ritualuri la miezul nopții, în zori și la apus de soare, pentru a crea substanța magică.

Cu alte cuvinte, Europa a aflat nu numai că românii sunt corupți, dar sunt și proști, rămași ancorați în perioade medievale. Un scuipat în obrazul României! Iar unii dintre noi, jurnaliști români, ba chiar corespondenți la aceste mari agenții de presă, promovează vrăjeala asta ieftină cu vrăjitoarele care aruncă cu „apă fermecată” asupra guvernului ca să ne scape de corupți. Sper să nu văd jandarmi în dispozitiv la Palatul Victoria, pe „25 mai”, așteptându-le pe vrăjitoare cu gaze lacrimogene!

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: