Evenimentul ZileiActualitateVladimir Putin și-a amânat întâlnirea cu oficialii Armatei și șefii din industria militară

Vladimir Putin și-a amânat întâlnirea cu oficialii Armatei și șefii din industria militară

Vladimir Putin și-a amânat întâlnirea cu oficialii Armatei și șefii din industria militară
Întâlnirea lui Vladimir Putin cu oficialii din domeniul apărării și șefii complexului militaro-industriali a fost amânată, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Acesta a mai spus că „acum programul este foarte, foarte încărcat, dar întâlnirea va avea loc în viitor”.

„Este nevoie de întâlnirile de la Soci. Acestea vor fi continuate, mai mult, pe măsură ce operațiunea militară specială avansează, se dobândește o anumită experiență care trebuie discutată”, a declarat Dmitri Peskov, citat de agenția rusă de presă TASS.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a dat asigurări că această întrevedere va avea loc în viitor. El a reamintit că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a avut o deja o întâlnire cu oficiali de rang înalt ai Ministerului Apărării și ai sectorului militar-industrial din Orientul Îndepărtat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decizia de amânare a discuțiilor cu militarii și industriașii din apărare vine pe fondul informațiilor că Vladimir Putin a ordonat o reuniune a Consiliului de Securitate al Federației Ruse, în urma pierderilor catastrofale suferite de armata rusă în urma contraofensivei-fulger a trupelor ucrainene.

Rusia, înfrângere ursturătoare în regiunea Harkov

Reamintim că, în cursul zilei de sâmbătă, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat că forţele ucrainene au preluat controlul a mai mult de 30 de localităţi din regiunea Harkov și a mulţumit tuturor forţelor care luptă în zonă. În mesajul video de seară către națiune, Zelenski a spus: „Săptămâna aceasta avem vești bune din regiunea Harkov. Cel mai probabil, toți ați văzut rapoarte despre activitățile recente ale apărătorilor ucraineni. Și cred că fiecare cetățean se simte mândru de războinicii noștri”.

Iar generalul de brigadă Gromov a declarat, într-un briefing de presă, că forțele ucrainene au avansat cu până la 50 de kilometri în spatele liniilor rusești și au recucerit peste 20 de sate din regiunea Harkov.

De cealaltă parte, Ministerul Apărării de la Moscova, care a declarat cu o zi mai devreme că trupele sale sunt pe cale să-și consolideze pozițiile defensive în regiune, a confirmat sâmbătă că și-a retras forțele din Izium, la șase luni după ce rușii au asediat și apoi au cucerit orașul. Într-o declarație de presă, Ministerul Apărării de la Moscova a prezentat retragerea ca pe o mișcare planificată, menită să consolideze eforturile în est, unde armata sa a fost blocată de săptămâni.


Accesează: