Evenimentul Zilei > Actualitate > Vladimir Putin laudă producția de război a Rusiei: „Este comparabilă cu cea mondială”
Vladimir Putin laudă producția de război a Rusiei: „Este comparabilă cu cea mondială”

Vladimir Putin laudă producția de război a Rusiei: „Este comparabilă cu cea mondială”

Rusia produce mai multe rachete antiaeriene decât toate statele lumii la un loc și de trei ori mai multe Statele Unite. Vladimir Putin a ținut să dezmintă informațiile privind epuizarea stocurilor de rachete ale armatei sale. El a făcut mai multe declarații pe acest subiect în cadrul unei întâlniri cu guvernatorul regiunii Belgorod, de la granița cu Ucraina.

Vladimir Putin a ținut să dea o replică speculațiilor, apărute în ultima vreme, cu privire la epuizarea stocurilor de muniție și rachete ale armatei ruse. El a spus că producția de război a Moscovei este la un nivel foarte ridicat. Iar în acest context a vorbit despre rachetele antiaeriene, despre care a spus că producția din Rusia este comparabilă cu cea de la nivel mondial.

„În ceea ce priveşte apărarea antiaeriană de diferite clase, producţia rusă este comparabilă cu producţia mondială”, a spus Vladimir Putin.

Oficialul rus a avut o întrevedere, la Kremlin, cu Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina.

Mai mult, a spus Putin, industria de război a Rusiei produce „de trei ori mai multe” rachete antiaeriene decât produc SUA pentru sistemele lor de apărare antiaeriană Patriot, relatează EFE.

„Performanţa sa militară în practică arată că apărarea antiaeriană rusă este cea mai bună din lume. Şi, desigur, sistemele noastre sunt moderne şi fiabile. Multe se pot întâmpla, dar în general funcţionează fără erori”, a spus Vladimir Putin.

Putin promite ajutoare pentru rușii evacuați din Belgorod

Totodată, în cadrul întâlnirii cu guvernatorul regiunii Belgorod, Vladimir Putin a abordat subiectul acordării unor ajutoare pentru construcția de locuințe destinate persoanelor evacuate din zonele de graniță.

Acestea au fost mutate din motive de securitate, după ce forțele ucrainene au lovit, cu rachete, mai multe instalații militare și depozite de muniție din zonă.

Belgorod este regiunea care a suferit cele mai multe atacuri de la începutul campaniei militare ruse în Ucraina, în urmă cu 11 luni.

Rachete Patriot pentru armata Ucrainei

Statele Unite au anunțat, în timpul vizitei președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, de luna trecută, de la Washinghton că vor livra Kievului sisteme de rachete Patriot. Acestea vor fi folosite în război, pentru a contracara raidurile aeriene lansate de Rusia împotriva infrastructurii civile.

La momentul respectiv, Vladimir Putin spunea că armata sa va găsi „un antidot” și pentru rachetele Patriot. El le aprecia ca fiind învechite, și mai puțin performante, în raport cu sistemele S-300 de rachete sol-aer cu rază lungă de acţiune aflate în dotarea armatei ruse.

În acest context, premierul Olandei, Mark Rutte, a anunțat săptămâna trecută, că țara sa va trimite în Ucraina două sisteme Patriot.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: