Vladimir Putin l-a demis pe șeful aprovizionării armatei. Noii recruți ruși primesc armament vechi, ruginit și defect. Video

Vladimir Putin l-a demis pe șeful aprovizionării armatei. Noii recruți ruși primesc armament vechi, ruginit și defect. VideoSursa foto: Kremlin

Vladimir Putin l-a demis pe generalul Dmitri Bulgakov, vicepremierul Apărării însărcinat cu logistica și aprovizionarea armatei ruse. Decizia vine în contextul decretului de mobilizare parțială care a intrat în vigoare în această săptămână. Mai multe imagini și clipuri care circulă pe rețelele sociale arată starea deplorabilă a echipamentelor militare cu care ar trebui să fie înzestrați noii recruți. În special, un clip prezintă arme de asalt de tip Kalașnikov ruginite, care nu funcționează.

Vladimir Putin l-a demis pe vicepremierul însărcinat cu logistica și înzestrarea armatei, Dmitri Bulgakov. El a fost înlocuit cu general-colonelul Mihail Mizinţev, cunoscut și ca „Măcelarul de la Mariupol”, responsabil cu distrugerea orașului ucrainean. Demiterea lui Dmitri Bulgakov vine în contextul în care armata rusă implicată în războiul din Ucraina suferă din cauza lipsei de echipamente și muniții.

sursa foto. Twitter

„Generalul de armată Dmitri Bulgakov a fost eliberat din funcţia de viceministru al Apărării”, a anunțat Kremlinul.

Mihail Mizinţev, care conducea Centrul de Control al Apărării Naţionale ruse, devine viceministru „însărcinat cu aprovizionarea cu material şi tehnică a forţelor armate”. În vârstă de 60 de ani, el a ocupat mai multe posturi de conducere în Statul Major. Mihail Mizinţev este vizat de sancţiuni impuse de Occident, din cauza rolului pe care l-a jucat în distrugerea orașului Mariupol, cucerit în luna mai de armata rusă.

Probleme cu echiparea noilor recruți

Schimbarea șefului cu aprovizionarea vine în contextul anunțului făcut de Vladimir Putin cu privire la mobilizarea a sute de mii de ruşi de ruşi pentru frontul din Ucraina. Analiștii militari s-au arătat sceptici în legătură cu capacitatea armatei ruse de a-i echipa și înarma corespunzător pe noii recruți.

Cei mai mulți, inclusiv dintre cei care îl susțin pe Vladimir Putin, sunt de părere că nu există suficient echipament și armament modern pentru noii soldați. În opinia lor, noii recruți vor fi carne de tun, victime sigure ale forțelor militare ucrainene, mult mai bine dotate și echipate cu armament de ultimă generație.

De altfel, în utlimele ore, pe rețelele de socializare au început să circule imagini din centrele de recurtate, cu arme vechi, ruginite pe care ar urma să le primească noii recruți. Mai grav, deși cei mai mulți dintre noii mobilizați nu știu să folosească o armă, nu vor avea parte de prea multă instruire militară.

Ofensiva ucraineană, care înaintează, nu le permite lui Vladimir Putin și generalilor săi să piardă prea multă vreme cu instrucția recruților.

Putin a refuzat cererea de retragere din Herson

Tot în acest context, mai mulți comandanți ruși i-au propus lui Vladimir Putin să se retragă din orașul Herson și să stabilească o linie de apărare dincolo de fluviul Nipru. Ei și-au motivat solicitarea arătând că astfel vor salva viețile soldaților și echipament militar prețios. Cererea a fost făcută direct lui Vladimir Putin deoarece acesta a preluat unele dintre deciziile strategice din campania militară. Solicitarea ofițerilor de front a fost respinsă de Vladimir Putin deoarece o astfel de manevră ar echivala cu o înfrângere umilitare pentru el.

Oraşul Herson și grupările forţelor ruse aflate în acest oraş sunt izolate de principalele forțe militare ale armatei ruse situate dincolo de fluviul Nipru. Legăturile au fost tăiate cu restul armatei, dat fiind că podul peste fluviu a fost distrus de loviturile constate ale artileriei ucrainene. De altfel, nici soluțiile improvizate, poduri de pontoane sau barje nu au dat rezultate.

Decizia de a rămâne în Herson cu orice preț a afectat moralul trupelor ruse din oraș, relatează publicația „New York Times”. Putin i-a informat pe comandanții ruşi că el va lua deciziile strategice cu privire la desfăşurarea operațiunilor militare, ceea ce a provocat nemulțumiri în rândul personalului militar de conducere.