Evenimentul ZileiPoliticaScandal de proporții între Voiculescu și Vijulie. Amenințări cu schimbarea din funcție

Scandal de proporții între Voiculescu și Vijulie. Amenințări cu schimbarea din funcție

Scandal de proporții între Voiculescu și Vijulie. Amenințări cu schimbarea din funcție
Se iscă un scandal de proporții între Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, și Violeta Vijulie, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

Violeta Vijulie, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, și Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, sunt protagoniștii unui conflict aprins. Violeta Vijulie l-a atacat pe Vlad Vociulescu după schimbul de replici pe care acesta l-a avut cu Emil Boc.

Tensiunile între mai mulți primari din țară și Ministerul Sănătății se accentuează după ce Vlad Voiculescu și Emil Boc s-au contrat în direct.

Concret, primarii se plâng că sunt obligați să organizeze și să doteze centrele de vaccinare. Dar nu au bani pentru asta. Aceștia s-au văzut obligați să găsească sume pentru plata personalului.

În urma discuției dintre Emil Boc și Vlad Voiculescu, Violeta Vijulie a lansat un atac la ministrul Sănătății, spunând că Nelu Tătaru ar trebui să revină la minister.

Scandal între Vlad Voiculescu și Violeta Vijulie

Redăm postarea Violetei Vijulie

Dacă doar ați citit despre disputa dintre  Emil Boc și Vlad Voiculescu sigur ați înțeles foarte puțin pentru că doar 7% din comunicare este verbală și a fost transcris. Restul de 93% din actul de comunicare e format din 38% paraverbal (tonul vocii, intesitate, ritm, râs, plâns).  Și 55% comunicare nonverbală (postură, mișcare, mimică, gestică) și poate schimba radical cei 7% de verbal.

Vă rog să o ascultați în linkul de mai jos.

Când am citit, părea un schimb de replici destul de echilibrat, totuși, primarul Boc se evidenția prin claritate și argumentație.

Când am ascultat înregistrarea, m-am îngrozit, pur și simplu, cum ministrul sănătății ia în derâdere procesul de vaccinare. Dar și faptul că a aruncat în OUG prevederea că banii pentru centre trebuie să fie asigurați de primari. Fără ca asta să fie legal și fără să existe posibilitatea ca toți primarii să poate face asta, chiar cu riscuri mari.

NU a fost niciun „atac dur”!

Au fost argumente raționale și profesioniste împotriva unui discurs superficial și ironic cu privire la pandemia care ne omoară rudele și prietenii!

În timp ce Emil Boc vorbește profesionist și aplicat, Vlad Voiculescu îl ia în răs și îl întreabă de ce nu-l sună pe prim-ministru. Primarul Clujului nu are de ce să sune primul ministru pentru că:

– știe exact cum trebuie să arate un OUG dpdv al tehnicii legislative, nu numai pentru că a fost prim-ministru, ci si pentru că este un foarte respectat profesor de drept,

– OUG se fac în ministerele de resort, in acest caz, in ministerul sănătății pentru vaccinare.

Dr. Nelu Tataru ar trebui să revină la minister.

 „Cred că dânsa va fi schimbată curând din funcție”

Luni, la Antena 3, ministrul Vlad Voiculescu i-a dat replica șefei ANFP, declarând că este posibil ca ea să fie schimbată din funcție.

„E opinia dânsei (n.r. că ar trebui să revină Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății). Cred că dânsa va fi schimbată curând din funcție, dar asta nu e o amenințare, e ceea ce știu eu. Din câte știu, instituția pe care o conduce dânsa nu va mai fi condusă de aceeași persoană. Eu accept critica, dacă e o chestiune pe fond, unde e ceva de îmbunătățit, mă bucur să fac asta” a spus Vlad Voiculescu, la Antena 3.


Accesează: