Viteza l-a dat de gol. Ce a pățit polițistul care circula cu 140 de km/h în localitate

Viteza l-a dat de gol. Ce a pățit polițistul care circula cu 140 de km/h în localitate Politia rutieră Sursa foto: EVZ

Un polițist aflat în timpul liber a fost depistat în timp ce conducea un autoturism cu o viteză de aproape trei ori mai mare decât limita legală pe respectivul sector de drum. Aparatul radar a înregistrat o viteză de 138 de kilometri pe oră, în condițiile în care în localitate se poate rula cu cel mult 50 de kilometri.

Dosar penal pentr un polițist care rula cu viteză excesivă

Agentul în vârstă de 24 de ani se afla în timpul liber când a fost prins la volanul mașinii în timă ce rula cu o viteză de peste 130 de kilometri pe oră. Polițistul a refuzat testarea cu alcooltestestul și nici nu a acceptat să-i fie recoltate probe bilologice. Într-un final, conducătorul auto a fost cu greu convins de polițiști să meargă la o unitate medicală pentru recoltarea probelor.

Drept urmare, agenții constatatori au deschis un dosar de cercetare penală. Polițistul vitezoman a fost oprit pe Drumul Național 67 A în dreptul localitățății Broșteni din județul Mehedinți

Amenzi pentru viteză

Poliţia rutieră. Sursa foto: EVZ

Polițistul rula cu 138 de kilometri pe oră în localitate

„La data de 11 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Strehaia - Formaţiunea Rutieră în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier pe DN 67 A, localitatea Broşteni au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism ce ar fi rulat cu o viteză de 138 km/h. Autoturismul în cauză era condus de un tânăr de 24 de ani, din oraşul Strehaia”, a transmis, vineri, IPJ Mehedinţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bărbatul nu a resectat indicațiile agenților rutieri de a sufla în aparatul alcooltest. Motiv pentru polițiștii l-au transportat la o unitate medicală în vederea recoltării mostrelor biologice pentru a stabili cu exactitate alcoolemia șoferului.

Codul Rutier

Sursa foto: Arhiva EVZ

Amendă pentru viteză și dosar penal

„În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, a mai transmis Poliţia. Polițistul de 24 de ani se afla în timpul liber când a fost tras pe dreapta de colegii săi. Surse judiciare au precizat că pentru moment nu s-a dispus nicio măsură administrativă.