Evenimentul Zilei > Actualitate > Viteza limitată pe autostrăzi. Se topește asfaltul în Germania
Viteza limitată pe autostrăzi. Se topește asfaltul în Germania

Viteza limitată pe autostrăzi. Se topește asfaltul în Germania

Viteza limitată pe anumite autostrăzi germane. Vremea fierbinte obligă șoferii să reducă viteza. Autoritățile au impus limite de viteză pe unele autostrăzi din cauza îngrijorării că temperaturile ridicate au determinat deformarea suprafețelor autostrăzilor.

Ministerul Transporturilor din landul Saxonia-Anhalt a anunțat că a impus limite de viteză de 100 km sau 120 km în mai multe secțiuni scurte ale autostrăzilor, până la o notificare ulterioară. În general, aceste șosele nu au limite de viteză, dar oficialii sunt preocupați de faptul că valul de căldură poate deforma asfaltul și pune în pericol șoferii, scrie ziarulromanesc.de.

Fenomenul deformării asfaltului din cauza căldurii este pus și pe seama infrastructurii vechi. Autostrăzile vechi sunt construite cu beton care nu suportă temperaturi înalte.

În 2013, un motociclist a murit și alte patru persoane au fost rănite, în urma accidentelor provocate de deformări ale asfaltului pe autstradă în Bavaria.

Agenția germană meteorologică Deutscher Wetterdienst a anunțat că mercurul a ajuns la 38,6 grade Celsius în localitatea Coschen, lângă granița cu Polonia. Aceasta este o zecime mai mare decât recordul național anterior pentru luna iunie, stabilit în 1947 în sud-vestul Germaniei.

Autoritățile au avertizat că temperaturile vor continua să crească și ar putea ajunge în 40 de grade în anumite părți ale Europei continentale în zilele următoare, deoarece un val de aer cald se deplasează în Africa de Nord.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.