Virusul care te lasă fără bani în cont. Cum îl folosesc hackerii

Virusul care te lasă fără bani în cont. Cum îl folosesc hackerii Fraudă online. Sursa foto: Pixabay

Hackerii au o nouă metodă de fraudă, folosită pentru a goli conturile deținătorilor de carduri. Aceștia au dezvoltat un virus puternic, care are capacitatea de a fura toate datele bancare ale utilizatorilor de telefonie mobilă. Vizați sunt cei care folosesc sistemul de operare Android.

Fraudă online. Cum poți rămâne fără bani pe carduri

Virusul BingoMod face ravagii în Europa și a fost creat special pentru a-i păcăli pe cei care folosesc Android. Odată intrat în sistemul de operare al telefonului, acesta poate prelua toate datele personale ale deținătorului.

Mai mult, hackerii îl pot folosi și pentru a șterge datele. Noua metodă de fraudă a fost descoperită de specialiștii în securitate cibernetică italieni.

Telefoanele mobile, accesate de la distanță

Potrivit specialiștilor, răuvoitorii pot accesa telefonul mobil al victimei de la distanță mare. Totodată, aceștia au posibilitatea de a efectua capturi de ecran sau chiar citi mesajele text.

Ne puteți urmări și pe Google News

Virusul puternic a fost adaptat doar pentru Android și a fost deja folosit în mai multe state. Cu datele strânse din telefonul victimei, hackerii accesează conturile și fură bani, iar ulterior șterg ultimele tranzacții.

Fraudă online

Fraudă. Sursa foto: Pixabay

După ce reușesc să fure din conturi, de cele mai multe ori, aceștia resetează sistemul de operare pentru a elimina orice suspiciune.

Fraudă online. Cum te poți proteja de un astfel de atac

În ultimii ani, numărul atacurilor cibernetice s-au înmulțit în Europa. Victimele acestor metode de fraudă au fost atât persoane fizice, cât și mari companii, politicieni sau vedete. Constant, hackerii caută alte metode prin care să ajungă la datele personale ale celor care folosesc telefonul mobil pentru a face plăți.

Virusul BingoMod a fost creat pentru a fura datele sensibile cât se poate de discret.

„După un transfer fraudulos reușit, dispozitivul infectat este de obicei șters, eliminând orice urmă a activității BingoMod pentru a împiedica investigațiile criminalistice”, spun specialiștii de la Cleafy.

Virusul poate fi transmis inclusiv prin mesaje text primite de victime, avertizează specialiștii în securitate cibernetică.