Viroica Dăncilă a oferit o reacție la cald, imediat după ce a votat în Congresul PSD. Premierul nu a dezvăluit pe cine susține, însă a vorbit despre candidații intrați în cursă pentru alegerile prezidențiale. 

„Votul e secret, dar pot să spun că am votat pentru echipa care va conduce cel mai bine PSD. Apreciez toți colegii care au candidat, dar eu cred că avem nevoie de o echipă puternică, unită care să genereze speranță și încredere pentru români", a declarat Viorica Dăncilă la Digi24.

Călin Popescu-Tăriceanu și un candidat independent, surprizele pesediștilor

Pesediștii fac sondaje pentru a alege candidatul cu cele mai mari șanse la Cotroceni. În acest sens, Viorica Dăncilă a confirmat deja numele vehiculate în ultimele zile. Mai mult, partidul ce guvernare ar putea intra în cursă chiar cu Tăriceanu sau un candidat independent 

„Am luat în calcul și un candidat comun. Sunt sigură că eu și toți colegii vom identifica soluția potrivită pentru alegerile prezidențiale (…) Din partid, Eugen Teordorovici, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu. Am luat în calcul și măsurători comparative cu ceilalți lideri politci, Călin Popescu-Tăriceanu și un candidat independent. Probabil, până la finalul lunii august trebuie să venim cu soluția câștigătoare", a declarat Viorica Dăncilă pentru sursa citată.