Premierul Viorica Dăncilă se opintește de ceva timp să-l înlăture pe Narcis Neaga de la conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și nici ministrul Transporturilor Răzvan Cuc nu este departe de a-și pierde portofoliul.

Eternul șef al drumurilor din România, Narcis Neaga, a fost repropulsat pe orbită, anul trecut, chiar de Viorica Dăncilă, ca omul lui Dragnea. Acum a constatat că Neaga este responsabil de blocajele şi întârzierile înregistrate în evoluţia proiectelor și arată lipsa de interes pentru aceste obiective. „Din acest motiv am cerut demiterea directorului general interimar al CNAIR. Aşa cum am spus, nu mai accept niciun fel de întârziere în implementarea proiectelor de investiţii, nici din partea autorităţilor, şi nici din partea constructorilor. Domnule ministru Răzvan Cuc, am încredere că vă veţi implica în continuare în monitorizarea atentă a proiectelor, astfel încât investiţiile în infrastructură să se realizeze în termene cât mai scurte”, l-a somat premierul pe ministrul Transporturilor.

Hop și liberalii

La scurt timp după ce Viorica Dăncilă a anunțat că nu-l mai vrea pe Narcis Neaga, liberalii au ripostat. Deputatul liberal Mugur Cozmanciuc i-a cerut premierului demisia. Liderul PNL Neamț îi reproșează că nu a făcut 100 de kilometri de autostrăzi cum a promis „și brusc şi-a adus aminte că trebuie să îl demită pe Narcis Neaga”. Cozmanciuc spune că Narcis Neaga trebuia demis de mult și că premierul nu face altceva decât un joc populist de imagine.

Trenuri suspendate, funcție în pericol

Ministrul Răzvan Cuc este acuzat, tot de liberali, că după ce a îngropat proiectele de autostrăzi din Moldova, desfiinţează şi transportul feroviar din Bucovina. Începând din 13 iulie, zeci de trenuri vor fi anulate. Deputatul liberal de Suceava, Ionel Balan i-a cerut lui Cuc să anuleze ordinul prin care CFR Călători a decis să anuleze aceste curse deoarece este afectată toată zona de nord a țării. El a adăugat că dacă este inițiativa lui, atunci el să-și dea demisia.

Balan spune că Răzvan Cuc a intrat întro competiţie cu toţi foştii miniştri ai transporturilor de până acum (inclusiv Ludovic Orban-n.red) şi vrea cu orice preţ ca el să fie denumit groparul infrastructurii de transport din România.

Te-ar putea interesa și: