Evenimentul Zilei > Actualitate > Viorica Dăncilă este președintele Partidului Națiune Oameni Împreună – Noi. „Nu voi face niciun pas înapoi”
Viorica Dăncilă este președintele Partidului Națiune Oameni Împreună – Noi. „Nu voi face niciun pas înapoi”

Viorica Dăncilă este președintele Partidului Națiune Oameni Împreună – Noi. „Nu voi face niciun pas înapoi”

Viorica Dăncilă își continuă cariera în politică. Fostul prim-ministru și lider PSD este președintele Partidului Națiune Oameni Împreună - Noi. Aceasta a fost aleasă cu 247 de voturi pentru din cele 251 exprimate, în cadrul primului congres al formațiunii politice.

Fostul premier al României a candidat pentru funcția de președinte al Partidului Națiune Oameni Împreună – NOI. Marți a avut loc primul congres al acestei formațiuni, iar Viorica Dăncilă a fost aleasă în funcția de președinte al partidului.

Aceasta a fost aleasă cu  247 voturi pentru din cele 251 valabil exprimate.

De ce a decis Viorica Dăncilă să revină în politică

Președintele Partidului Națiune Oameni Împreună – NOI a susținut un discurs în care a explicat de ce a decis să revină în politică.

„Nu am ales să vin în politică pentru a crea sau a întreţine divergenţe cu cineva sau pentru a ataca alte formaţiuni politice. (…) Am revenit în politică pentru a crea consens, o politică în care interesul personal şi cel de partid să fie înlocuit cu interesul naţional. (…) Pentru mine, toate realizările din perioada în care am fost premierul României au reprezentat îndeplinirea unei datorii de onoare pentru poporul român. Admit că nu a fost totul perfect, însă au fost foarte multe lucruri bune pentru România şi pentru români.

Îmi exprim în continuare credinţa că fiecare trebuie să fie judecat în funcţie de moştenirea reală pe care a lăsat-o la final de mandat, nu în funcţie de percepţiile induse şi întreţinute artificial de anumite medii viciate de interese obscure. Am convingerea că revenirea mea în politică îmi va atrage multe critici, însă, ca un om care iubeşte ţara, ca un bun român, nu pot sta departe când văd că lucrurile nu merg bine. Vă asigur că nu voi ceda, nu voi face niciun pas înapoi, indiferent de atacurile sau dezinformările care vor urma.

Sunt o persoană puternică, perseverentă şi vă asigur că decizia de a mă înscrie în Partidul “Naţiune Oameni Împreună” am luat-o în clipa în care am fost convinsă că sunt mai hotărâtă ca oricând să revin pe scena politică şi să lupt pentru binele ţării mele”,  spus Viorica Dăncilă.

Fostul premier a vorbit și despre situația actuală a României.

„Economia României se află într-un stadiu periculos, majoritatea sectoarelor economice au mari probleme, datoria externă a ajuns de la 35% din PIB, în timpul mandatului meu, la 50,6% în 2022. Ne confruntăm cu lipsa de transparenţă în ceea ce priveşte modul în care s-au cheltuit banii împrumutaţi în numele poporului român. Inflaţia este foarte mare, rata şomajului a ajuns de la 3% în timpul mandatului meu la 10%. Foarte multe firme nu supravieţuiesc condiţiilor extrem de dure şi ajung în faliment.

Comunităţile locale au din ce în ce mai puţine fonduri pentru investiţii, pentru funcţionarea de zi cu zi. Avem cele mai mari preţuri la energie din Europa. (…) Ne confruntăm cu foamete, frig, sărăcie, suportabilitatea populaţiei a ajuns la un nivel de vârf, iar din partea Guvernului primim doar scuze şi acuz”, a mai spus aceasta în discursul său.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: