Evenimentul Zilei > Actualitate > Vila superbă a ministrul Finanțelor care nu știe cât e salariul minim pe economie. N-a plătit-o el, a fost un mic ”ajutor”
Vila superbă a ministrul Finanțelor care nu știe cât e salariul minim pe economie. N-a plătit-o el, a fost un mic ”ajutor”

Vila superbă a ministrul Finanțelor care nu știe cât e salariul minim pe economie. N-a plătit-o el, a fost un mic ”ajutor”

Ministrul ”gafă”, Dan Vîlceanu nu a știut zilele trecute cât este salariul minim pe economie.

Ministrul de Finanțe s-a făcut remarcat la scurt de la preluarea mandatului, după ce nu a știut să răspundă la întrebarea legată de nivelul salariului minim pe economie.

Vila impunătoare pe care Dan Vîlceanu o are în Runcu, se întinde pe un teren generos de peste 21.000 de metri pătrați. De fapt, casa apare în declarația de avere a ministrului Vîlceanu încă din anul 2002, pe când avea 23 de ani.

Dan Vîlceanu, care este prieten cu premierul Florin Cîțu, este fiul unui Eugen Vîlceanu, lider în PSD Gorj, care acum 20 de ani era subprefect și deținea câteva companii prospere. Informațiile publice arată faptul că actuala casă a ministrului de Finanțe a fost sediul Ocolului Silvic din satul Răchiti, comuna Runcu

Întrebat recent de reporteri de unde a avut bani să-și cumpere o astfel de casă, la doar 23 de ani, Dan Vîlceanu a mărturisit că a fost ajutat de părinți.

”Am beneficiat de acest noroc de a avea părinți cu o stare materială bună. Vreau să vă spun că acele case și terenurile de care vorbiți sunt într-o comună din județul Gorj. Prețul a fost unul foarte bun. Și să știți că nu vorbim de sume foarte mari. Valoarea era cât un apartament cu două camere în București”, a declarat Vîlceanu.

Nu este un ministru sărac

Potrivit ultimei declarații de avere, Dan Vîlceanu deține titluri de stat în valoare de 731.501,00 lei. În plus, viitorul șef de la Finanțe a încasat, anul trecut, de la Camera Deputaților, un salariu în valoare de 137.070,00 lei, iar pentru funcția de profesor suma de 62.315,00 lei. De asemenea, Vîlceanu primește 129.881,00 lei din închirierea unei hale din Timișoara.

Acesta deține patru terenuri, cel mai mare având o suprafață de 21.063 mp, în comuna Runcu, județul Gorj, dar și trei imobile, două în județul Gorj și unul în Timiș. Deputatul deține suma de 41.535,09 RON într-un cont deschis la Unicredit Bank și 29.959,48 RON la Banca Transilvania. Acesta conduce un BMW Seria 5, din anul 2011.

Mai mult, potrivit CV ului de pe site-ul Camerei deputaţilor a lucrat în privat, doar la firma familiei sale. Mama sa, Elisabeta Vîlceanu, este asociat unic al firmei Trefo s.r.l., companie care a derulat doar în 2020 contracte de peste 1 milion de dolari cu companii de stat: CET Govora, Compania Locală de Termoficare Colterm, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia. La Trafo s.r.l., Dan Vîlceanu a ocupat funcția de director economic, potrivit propriului CV.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: