Evenimentul Zilei > Actualitate > Vijeliile au închis Transfăgărășanul. Măsura este valabilă până vineri
Vijeliile au închis Transfăgărășanul. Măsura este valabilă până vineri

Vijeliile au închis Transfăgărășanul. Măsura este valabilă până vineri

Traficul rutier pe Transfăgărăşan a fost oprit, joi seara, din cauza furtunilor și vijeliilor. Autoritățile au luat această măsură ca precauție, în condițiile în care județul Sibiu a fost sub cod roșu de vijelii.

Ploile puternice și vijeliile care au provocat căderi de pietre și copaci au determinat autoritățile rutiere să dispună oprirea circulației pe Transfăgărășan. Conform Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române traficul a fost oprit pe timpul nopţii, pe DN 7C – Transfăgărăşan.

Închiderea traficului s-a făcut între kilometrii 56 şi 102, între localitatea Căpăţâneni, judeţul Argeş, şi Bâlea Lac.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul a fost oprit pe timpul nopţii, pe DN 7C (Transfăgărăşan), între kilometrii 56 şi 102, între localitatea Căpăţâneni, judeţul Argeş, şi Bâlea Lac”, a transmis Centrul din cadrul Poliției rutiere.

Cod roșu de vijelii în județul Sibiu

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată ca măsură de siguranţă, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (ploaie, căderi de pietre şi copaci). Cea mai mare parte a judeţului Sibiu s-a aflat sub cod roşu de vijelii, iar în continuare judeţul este sub cod portocaliu.

Municipiul Sibiu și alte 18 localități din județ s-a aflat sub avertizare cod roșu de vijelii, până joi seara la ora 20.00. Mai multe vijelii puternice s-au produs, în aceste localități, iar pompierii au intervenit pentru a degaja drumurile.

Potrivit avertizării, vântul a bătut cu rafale de peste 90 km/h, s-a produs grindină, descărcări electrice și ploi torențiale.

Transfăgărășanul acoperit cu zăpadă în luna iunie

Chiar dacă ne aflăm în miezul verii, iar temperaturile sunt foarte ridicate în restul țării, pe Transfăgărășan vremea este destul de rece, din cauza altitudinii.

De altfel, în urmă cu aproximativ o lună, șoseaua a fost blocată din cauza ninsorilor foarte abundente. Transfăgărășanul a fost acoperit de munți de zăpadă, iar pe alocuri nămeții de zăpadă au depășit 7 – 8 metri.

Transfăgărășanul leagă Transilvania de Muntenia, traversând Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km. Porțiunea dintre Piscu Negru, județul Argeș și Bâlea Cascadă, județul Sibiu, a fost închisă până pe 30 iunie.