Aglomerație uriașă pe drumul spre mare. Se circulă bară la bară
- Mihai Soica
- 31 iulie 2021, 10:29
Traficul spre litoral este foarte aglomerat, circulația desfășurându-se în coloană.
Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, în cursul diminții de sâmbătă, pe A2 au fost înregistrate valori crescute ale traficului rutier.
Comisarul Cătălin Bocai a declarat că se circulă în coloană și că situația se regăsește și în București, la intrarea pe Autostrada Soarelui, oficial cunoscută sub indicativul de A2.
„La această oră, traficul rutier este intens pe Autostrada A2, pe senul de mers către litoral, însă nu sunt înregistrate probleme majore în ceea ce privește fluența traficului. Se circulă în coloană, la intrarea în autostrada A2. În zona kilometrului 144 Fetești, unde se plătește taxa de pod, precum și la ieșirea de pe autostradă și intrarea în drumul național 39 Constanța-Mangalia. Precizăm că pe drumul național 39 se circulă în coloana, pe raza stațiunii Eforie Nord și Eforie Sud. În ambele sensuri, cu viteză redusă", a declarat comisarul Bocai.
La Fetești se poate plăti prin SMS
Angajații CNAIR susțin că la centrul de taxare de la Fetești, pentru a putea trece peste podurile dunărene, șoferii pot achita taxa prin SMS, chiar și după ce ajung la destinație, dar nu mai târziu de ora 24 a zilei următoarei trecerii.
„Mulți șoferi opresc la punctul de taxare și astfel se formează cozi interminabile. După atâția ani, românii nu au reușit să afle că există și mijloace moderne de plată. La Fetești există două sau trei puncte unde se pot trece automat cu plata prin SMS a taxei de trecere, și unul sau două puncte pentru taxarea pe loc”, ne-a declarat un angajat al CNAIR.
Polițiștii le dau șoferilor care tranzitează zona câteva sfaturi, dintre care cel mai util este să se înarmeze cu răbdare. Spunem asta deoarece, ca un exemplu, doar pentru a trece zona de la Eforie Nord, este nevoie de aproape o oră pierdută în trafic.
Pe A2 au fost înregistrate în ultimele săptămâni accidente de circulație, cu urmări grave.
Alte sfaturi utile sunt:
- să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;
- să respecte limitele legale de viteză;
- să folosească luminile de întâlnire;
- să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;
- să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;
- să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;
- să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;
- în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.