Viitorul Steve Jobs are 12 ani. Face softuri şi a avut deja prima prezentare

Viitorul Steve Jobs are 12 ani. Face softuri şi a avut deja prima prezentare

A vorbit în faţa studenţilor şi le-a prezentat aplicaţiile pe care le-a creat pentru gadgeturile Apple. Una dintre ele îl ironizează pe idolul adolescenţilor, Justin Bieber. Despre Steve Jobs spune că l-a inspirat, iar pe prima pagina de internet a firmei pe care şi-a făcut-o, e un mesaj pentru idolul său: "Suntem foarte trişti că Steve ne-a părăsit. Fără el, gadgeturi revoluţionare, precum iPhone şi iPad nu s-ar fi inventat. Odihneşte-te în pace. Eşti senzaţional."

"Am fost tot timpul fascinat de computere şi tehnologie şi am făcut câteva aplicaţii pentru iPhone, iPod Touch şi iPad. Aş vrea să vi le arăt astăzi", şi-a început discursul Thomas Suarez. Pe scenă e un puşti de 12 ani, cu un decor aproape identic cu cel pe care îl avea Steve Jobs în prezentările sale. E îmbrăcat simplu, în mâna dreaptă are o telecomandă, iar în stânga o tabletă. E sigur pe el şi încearcă să fie cât mai convingător.

Thomas a fost invitat la TedX Manhattan Beach, nişte întâlniri în faţa studenţilor pe care le organizează o fundaţie non guvernamentală. La acest gen de sesiuni au participat, printre alţii, personalităţi precum Bill Gates, Al Gore sau Gordon Brown, primul ministru al Marii Britanii. Puştiul american e elev la o şcoală din Los Angeles şi s-a apucat de făcut aplicaţii pentru telefoanele şi tablete Apple în urmă cu aproximativ un an. "Părinţii, prietenii şi chiar oamenii de la Apple m-au susţinut. Steve Jobs m-a inspirat", spune Thomas.

Puştiul a organizat un club de tehnologie la şcoală în care învaţă şi vrea să le arate şi colegilor săi câteva lucruri despre programare. "Dacă vrei să faci fotbal, mergi la o echipă de fotbal, dar dacă vrei să faci aplicaţii nu prea ai unde", spune Thomas, care crede că în viitorul apropiat, tehnologia va fi foarte importantă în învăţământ şi că profesorii trebuie să se pregătească pentru o "revoluţie" care le va schimba modalitatea de predare la ore.

Ne puteți urmări și pe Google News

Thomas şi-a făcut chiar şi o firmă. Prin CarroCorp îşi vinde una dintre cele mai de succes aplicaţii ale sale pentru gadgeturile Apple, "Bustin Jieber", care îl ironizează pe Justin Bieber. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ehDAP1OQ9Zw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>