Viitorul lui Boc, descifrat după Codul Muncii

Viitorul lui Boc, descifrat după Codul Muncii

Înlocuirea premierului rămâne în stand-by, până după asumarea răspunderii. Boc, despre demisie: "Aceste lucruri se fac sau nu se fac".

Cu Emil Boc în turneu prin parlament pentru a le explica senatorilor şi deputaţilor puterii asumarea pe modificările legislaţiei muncii, discuţiile privind înlocuirea premierului au rămas în stand-by până săptămâna viitoare, când se vor fi limpezit apele la UDMR, dar şi angajarea răspunderii pe Codul Muncii va fi pusă în practică.

De altfel, nici PDL-iştii nu sunt lămuriţi exact care va fi deznodământul dezbaterii interne, variantele mergând de la păstrarea lui Emil Boc în funcţie până la o demisie a premierului după angajarea pe Codul Muncii. "O să se hotărască după congresul UDMR. Azi nimeni nu ştie!", a comentat un lider democrat-liberal.

Premierul se eschivează

Ne puteți urmări și pe Google News

De altfel, şi premierul Emil Boc, vedetă media în ultimele zile, se eschivează atunci când vine vorba despre lămurirea dezbaterii din PDL privind înlocuirea sa de la Palatul Victoria.

"Un guvern există atâta vreme cât are susţinere politică (...). În privinţa demisiilor, am spus acelaşi lucru ca şi la remaniere: nu se discută acest lucru. Dacă se fac, se fac, dacă nu se fac, cum se spune pe româneşte, nu se fac. Dar nu intrăm în dezbateri şi în discuţii de acest fel. Aceste lucruri nu se discută, ci pur şi simplu se fac sau nu se fac", a răspuns Boc, întrebat dacă ia în calcul varianta demisiei şi înlocuirea sa cu un independent sau un tehnocrat.

El a preferat să mute dezbaterea în tabăra opoziţiei, care are la dispoziţie instrumentul moţiunii de cenzură, anunţate de altfel după angajarea răspunderii guvernului. "Nu este o surpriză depunerea moţiunii de cenzură şi niciodată nu m-am oprit din drum de frica unei moţiuni de cenzură, a spus Boc.

Guvernul doreşte ca proiectul Codului Muncii să fie transmis săptămâna aceasta la parlament, angajarea răspunderii să aibă loc săptămâna viitoare.