Videoclip incredibil cu femeile răpite de Hamas. Familii l-au publicat, ca să nu fie uitate

Videoclip incredibil cu femeile răpite de Hamas. Familii l-au publicat, ca să nu fie uitate Videoclip rapire Hamas sursa: captură Ynet

În înregistrarea cutremurătoare, teroriștii sunt văzuți țipând la femeile-soldat încătușate, având rol de observator într-o bază militară. Cu puțin timp înainte de a fi răpite în Fâșia Gaza de la baza Nahal Oz pe 7 octombrie 2023.

Videoclip este o versiune editată, scurtă și cenzurată a secvenței complete. Ynet a dezvăluit că miniștrii din cabinet au refuzat să îl vizioneze. Comitetul format din familiilor ostaticilor a publicat miercuri videoclipul răpirii observatoarelor de la baza Nahal Oz. Așa cum a fost documentat de camerele de corp ale teroriștilor Hamas în atacul sângeros asupra Israel din 7 octombrie.

Videoclipul este o versiune editată, scurtă și cenzurată a secvenței complete - și este publicat după aprobarea părinților observatoarelor - și la aproximativ o lună și jumătate după ce unii miniștri din cabinetul extins au refuzat să îl vizioneze, așa cum a dezvăluit ynet. Greu de vizionat.

Videoclip greu de privit

În videoclip, cele cinci observatoare sunt văzute inițial încătușate, iar unul dintre teroriști strigă către ele: "Câinilor, vom călca pe voi", pe fundal fiind auzite țipete. "Filmează-le, filmează-le", a spus unul dintre teroriști - în timp ce fetele se uită speriate. Naama Levi a vorbit despre "prieteni în Palestina", iar Liri Albag a cerut: "Cineva care vorbește engleză". Teroristul a răspuns: "Tăceți!".

Ne puteți urmări și pe Google News

Un terorist le-a ordonat să se așeze, apoi a țipat către ele: "Frații noștri au murit din cauza voastră - vă vom împușca pe toate!". Liri Albag este văzută în videoclip discutând cu teroristul, care vrea să sune un "prieten în Gaza". "Jur, jur", a spus Agam Berger unui alt terorist - care a întrebat-o: "De unde ești?", iar ea a răspuns: "Din Israel, Tel Aviv".

Apoi teroriștii sunt văzuți rugându-se lângă fetele încătușate. Un terorist îi spune unei observatoare: "Ești atât de frumoasă". Într-o altă parte a videoclipului, un terorist spune: "Acestea sunt fetele (pe care le putem face să rămână însărcinate), acestea sunt sionistele". Comandamentul familiilor a interpretat termenul ca "sarcină", dar termenul folosit în videoclip, "sabaya", este un termen islamic care se referă la femei și copii ca "proprietate" a bărbaților, putând fi interpretat și ca "sclav" sau "servitoare".

Familiile nu vor să fie uitate

Ulterior, teroriștii sunt văzuți conducând observatoarele către un jeep - pe fundal se aud împușcături intense. Prima condusă este Naama Levi, urmată de Daniela Gilboa, care pare să șchiopăteze. În finalul videoclipului, observatoarele sunt văzute în jeep, într-un videoclip care pare să fi fost publicat pe Telegram de un locuitor din Gaza. ...

Odată cu publicarea videoclipului, Comandamentul familiilor ostaticilor a declarat:

"Priviți-le în ochi. Videoclipul dur este realitatea vieților lui Agam, Daniela, Liri, Naama, Karina și a altor 123 de ostatici timp de 229 de zile. Nu există o misiune mai mare, nu există o victorie mai semnificativă și nu există speranță de a restaura Israelul fără a-i aduce pe toți înapoi - pe cei vii pentru familii și pe cei morți pentru înmormântare. Guvernul Israelului nu trebuie să piardă niciun moment - trebuie să revină la masa negocierilor astăzi".

Videoclip care poate fi vizonat AICI. Nerecomandat minorilor.