Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > VIDEO. Pentru Adrian Titieni a fost o provocare să interpreteze personajul negativ din VLAD. „Cred că toate personajele sunt în noi înșine”

VIDEO. Pentru Adrian Titieni a fost o provocare să interpreteze personajul negativ din VLAD. „Cred că toate personajele sunt în noi înșine”

Actorul Adrian Titieni are o figură blândă și ochii pătrunzători, încât oricine îl vede în afara teatrului sau platoului de filmare, nu ar putea să-l asocieze niciodată cu un personaj negativ. Cu toate acestea mulți regizori și scenariști l-au pus în pielea multor personaje negative, atât în filme, cât și în piese de teatru.

În ultima vreme, mai ales de când dă viață personajului „Iordache” din serialul VLAD, Adrian Titieni este întrebat din ce în ce mai des care este adevăratul motiv pentru care primește roluri negative. Dacă el le urmărește, dacă mai are nevoie de provocări după atâția ani de teatru și film sau pur și simplu regizorii îl văd în această ipostază.

VEZI GALERIE FOTO Poza 1/8

„Mulțumesc că mă investiți cu această calitate intrisecă a faptului că nu sunt atât de rău, ca să nu zic că aș putea fi bun. Eu sper să se întâmple până la final și, o dată cu mine, cred că și telespectatorii se așteaptă. S-ar putea să am câteva acțiuni care să redimensioneze profilul meu psihologic și să ajungem în situația în care să spunem: cât de rău o fi el, în spate se ascunde un om sau cât de târziu o fi, bine că într-un fel sau altul i-a revenit scenaristului înțelepciunea necesară să-l transforme în ceva uman”, a declarat Titieni pentru EVZ, completând că așa cum este și în viața reală, personajul din film nu este în totalitate un om rău. „Dar și personajul meu este un om bun, tandru și calin, dar în același timp are capacitatea asta de a se transfigura și pare că i se potrivesc rolurile de om rău”.

„Vreau să cred că nu sunt un om rău”

Chiar dacă este fascinat de personajul pe care îl interpretează în serial, Adrian Titieni speră ca telespectatorii să facă diferența între rol și viața de zi cu zi și să nu-l asocieze cu personajul. „Din perspectivă profesională e provocator un profil psihologic de asemenea manieră. E interesant. Sigur că pariul e dacă poți, într-un fel sau altul, să-l pui în operă. Cred că toate personajele sunt în noi înșine și există în grade diferite bunătate, omenie, puțină răutate. În fiecare dintre noi. Nu-mi dau seama cum este perceput Iordache de către ceilalți, dar vreu să cred că nu sunt om rău și nu mi-a fost ușor să pun în pagină această dimensiune a interiorității mele, dar până la urmă nu putem să fugim de adevăr. În noi înșine sunt toate caracterele”, ne-a mai declarat Adrian Titieni.

Video: Răzvan Vălcăneanțu

 

Publicat in categoriile: Blitz news, Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: