Evenimentul Zilei > Economie > Încă un ministru tehnocrat ar putea PLECA din Guvern chiar AZI
Încă un ministru tehnocrat ar putea PLECA din Guvern chiar AZI

Încă un ministru tehnocrat ar putea PLECA din Guvern chiar AZI

Premierul Dacian Cioloş va avea în cursul zilei de vineri o întâlnire cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale, fiind posibil ca, în urma discuţiilor, acesta din urmă să părăsească Executivul, după controversele privind veniturile sale de pe urma închirierii unui site.

Întâlnirea dintre Cioloş şi Grigorescu va avea loc în după-amiaza acestei zile, după ce premierul se va întâlni cu vicepreşedintele CE Federica Mogherini.

Potrivit unor surse oficiale citate de News.ro, Cioloş ar urma să îi ceară ministrului să se retragă din Guvern, din cauza controverselor apărute cu privire la veniturile lui Grigorescu de pe urma închirierii unui site.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a oferit vineri, pe Facebook, explicaţii suplimentare privind platforma monitoreu.com pe care a cedat-o în folosinţă timp de un an pentru 792.000 lei, susţinând că a oprit proiectul pentru că nu mai funcţiona, însă nu spune nici acum cine i-a plătit banii pentru închirierea site-ului.

Platforma, pe care ministrul o caracterizează ca fiind un start-up dedicat analizei pe surse deschise a politicilor comerciale comune a Uniunii Europene, nu este accesibilă în prezent. “Simplul motiv pentru care nu mai funcţionează astăzi ţine de faptul că din aprilie 2015, când a încetat contractul, nu am mai avut nicio ofertă până în luna septembrie a aceluiaşi an când am decis să îl opresc. Am oprit proiectul pentru că nu mai funcţiona şi nici nu am simţit că poate continua aşa cum era construit”, a scris Grigorescu, pe contul personal de Facebook.

El afirmă că adresa de internet îi aparţine în continuare şi nu a renunţat la ideea de a continua un astfel de proiect.
Mai mult, ministrul Energiei susţine că site-ul nu era pentru publicul larg şi nu era destinat vânzării de publicitate bazată pe trafic online.