Evenimentul Zilei > Economie > Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a explicat cum a obţinut o SUMĂ FABULOASĂ pe un site
Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a explicat cum a obţinut o SUMĂ FABULOASĂ pe un site

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a explicat cum a obţinut o SUMĂ FABULOASĂ pe un site

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a explicat astăzi de unde provine suma de 792.000 lei primită printr-un offshore, menţionată în declaraţia de avere şi pentru care acum este verificat de Agenția Națională de Integritate (ANI). Important de menţionat este că tranzacţia cu offshore-ul a fost realizată în perioada în care a deţinut funcţiile de consilier al fostului ministru al Energiei şi cea de membru în Consiliul de Administraţie al Electrica.

„Aş dori să fac scurte precizări legate de speculațiile apărute la adresa declarației mele de avere. Am trecut încă de la început în declarațiile mele personale de avere o tranzacție începută la data de 01.04.2014 și finalizată la data de 31.03.2015. Obiectul tranzacției menționate este o platformă online dedicată analizei pe surse deschise a politicilor comerciale comune a Uniunii Europene, prin care se agregau datele vizând aceste politici, inclusiv date statistice oferite de Eurostat. Domeniul de internet pe care a fost funcțională platforma este monitoreu.com”, a declarat ministrul, într-un comunicat de presă. 

Potrivit acestuia, domeniul respectiv a fost înregistrat în anul 2012 și se află în continuare în proprietatea lui. Grigorescu a adăugat că platforma a fost un model de analiză întâlnit în mediul economic de la Bruxelles, unde astfel de soluții digitale sunt utile pentru a putea identifica trendurile viitoare ale politicilor europene și pentru predicții legate de oportunități de business pentru actorii implicați în acest domeniu. 

“Platforma a fost un start-up funcțional și atractiv pentru care am primit mai multe oferte la momentul respectiv. Am acceptat o ofertă de a ceda folosința acestei platforme timp de un an contra sumei de 792.000 lei, impozabili, care se regăsește în declarația mea de avere, cu opțiunea ca la finalul contractului să pot dezvolta un proiect de anvergură. O altă tranzacție nu a mai avut loc”, a spus Victor Grigorescu, care precizează că a plătit impozit pentru întreaga sumă încasată.

Deşi linkul paginii monitoreu.com nu mai poate fi accesat, în mediul online au apărut deja câteva pagini din 2014 ale site-ului închiriat cu 792.000 lei, salvate de un site de arhivare. Practic, site-ul deţinut de Victor Grigorescu era un agregator de ştiri, după cum reiese de aici