Evenimentul Zilei > Social > Victor Ciutacu, după anularea interviului cu procurorul Iaşinovschi: „Vă dați seama ce presiuni au fost ?‟
Victor Ciutacu, după anularea interviului cu procurorul Iaşinovschi: „Vă dați seama ce presiuni au fost ?‟

Victor Ciutacu, după anularea interviului cu procurorul Iaşinovschi: „Vă dați seama ce presiuni au fost ?‟

Postul Kanal D a anunțat că a obținut un interviu cu Sorin Iaşinovschi, procurorul care se ocupă de dosarul referitor la presupusele fraudele electorale care ar fi avut loc la alegerile locale din Sectorul 1. Văzut, în primă instanță, ca un succes jurnalistic, Kanal D, după o perioadă, a hotărât să renunțe la promo-ul emisiunii și, în final, nici nu a mai difuzat interviul.

Procurorul Sorin Iaşinovschi a vrut să se pensioneze, dar nu i s-a permis, astfel că se ocupă în continuare de investigarea acuzațiilor de fraudă electorală de la nivelul Sectorului 1. Sorin Iaşinovschi, a dezvăluit în interviul difuzat pe Kanal D, că „la nivelul secțiilor” a avut loc, cu subiect și predicat, fraudarea voturilor.

„S-au încălcat niște dispoziții pentru că intrarea în acea sală trebuia să fie făcută în anumite condiții. (…) Ceea ce s-a votat nu a fost și consemnat. (…) La nivelul secțiilor, există fraude”, a declarat Sorin Iașinovschi într-un pasaj dintr-un interviu acordat jurnalistei Denise Rifai de la Kanal D și postat pe Facebook.

„Noi vom trebui pe cale de ancheta sa stabilim clar, cu probe, daca acele voturi sunt rezultatul voturilor cetatenilor, sau daca diferenta aia (intre Clotilde Armand si Dan Tudorache) este obtinuta prin frauda. Abia atunci vom sti cine este adevaratul primar”, a spus Iașinovschi.

Reacțiile extrem de dure nu au întârziat să apară.

Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1 a fost tranșantă în postarea ei pe Facebook.

„Am trimis către Inspecția Judiciară o sesizare împotriva procurorului de la Secția Specială înființată de Dragnea și Tudorel Toader, procurorul care se ocupă de numărarea voturilor și care a afirmat ieri la un post TV înainte să-și termine ancheta că au fost fraude la alegerile locale din Sectorul 1. Și ce să vezi? Respectiva declarație a procurorului din promo a dispărut imediat de pe toate site-urile PSD imediat după ce am depus sesizarea. Așa, că nu mor caii când vor câinii”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Dar doamna Clotilde Armand a fost prima care a incendiat mass media cu acuzele, imediat după terminarea votării. L-a acuzat pe primarul de atunci cu mai multe fapte. Și, în principal, de fraudă electorală.

Imediat după precizările lui Iașinovschi, și Gabriela Scutea, procurorul general al României, s-a arătat deranjată de cele spuse de acesta. Scutea a precizat că procurorii au obligaţia să respecte legea privind accesul la informaţiile publice şi ghidul CSM privind comunicarea publică.

Victor Ciutacu a rezumat faptele:

„Postul tv cu cea mai mare audiență la nivel național în prime time luna trecută face și difuzează promo la un interviu realizat de propria vedetă cu procurorul care cercetează presupusa fraudă electorală de la Sectorul 1. Anunță data și ora difuzării. Evident, iese scandal, bănuita umple orașul de reclamații și se tăvălește în chinuri. Întîi, vedeta își șterge postarea de pe fb.După aia, postul scoate brusc promo de la difuzare. În final, ca să nu se umple total de ridicol interviul e postat pe site,cu un titlu alb și cu mențiunea explicită că declarațiile procurorului NU reprezintă poziția instituțiilor judiciare, deci cumva ăla e un lunatec care s-a trezit vorbind. Voi vă dați seama cam ce presiuni au fost?”