Evenimentul Zilei > Actualitate > Viața la țară. Au rămas fără apă în plină molimă. Pe cine acuză localnicii
Viața la țară. Au rămas fără apă în plină molimă. Pe cine acuză localnicii

Viața la țară. Au rămas fără apă în plină molimă. Pe cine acuză localnicii

Circa 129 de cazuri de Covid-19 au fost confirmate în Argeș, iar în ultimele două săptămâni, județul și-a dublat numărul de îmbolnăviri.

Localnicii din Gărdinești, comună aflată la 30 de kilometri de Pitești, unde au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus, se plâng că lipsa apei curente îi împiedică să se spele pe mâini pe cât de des recomandă autoritățile.

„La noi nu e apă de trei săptămâni, de trei săptămâni nu e apă! Ne descurcăm greu, foarte greu. Ne trezim noaptea, umplem butoaie, fierbem pe aragaz, spălăm copiii. Așa ne descurcăm, greu! Nu e presiune! Trebuia să dârdâie țeava! Vedeți? Eu numai de la ploi am luat!”, a spus unul dintre localnicii comunei, la Digi 24.

Autoritățile județene spun că nu este deocamdată cazul impunerii carantinei în unele localități, dar masca ar putea deveni obligatorie și în spațiile publice deschise, dacă propunerea trece de votul comitetului județean pentru situații de urgență. În urmă cu o săptămână, a fost redus programul teraselor, iar sălile de jocuri și piscinele au fost închise temporar. În tot județul s-a impus închiderea teraselor și magazinelor cel târziu la ora 23.

Potrivit sursei citate, localnicii sunt de părere că măsurile suplimentare erau inevitabile și dau vina pe care nu au respectat până acum restricțiile și au dus la dublarea numărului de cazuri din județ în două săptămâni.

„S-a ajuns în situația asta din cauza oamenilor care nu respectă regulile, aglomerația de la terase… Probabil că nu ne protejăm destul”, a mai un localnic.

De asemenea, primarul din localitate, Ion Dumitrache, acuză o licitație întârziată din cauza căreia nu se poate repara rețeaua de furnizare a apei în zonă.

„Am solicitat două lucruri clare, înlocuirea pompelor de către Apă Argeș sau predarea rezervoalelor și a pompelor către Apă-Canal. Nu au fost niciodată de acord cu predarea”, a declarat edilul.

Emanuel Soare, prefectul județului Argeș: „Este clar o perioadă de răspândire accentuată, e foarte clar că trebuie să luăm măsuri suplimentare. Încercăm să câștigăm încrederea populației, să poarte masca, să păstreze distanța, să folosească mai des apa și săpunul”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: