Evenimentul ZileiActualitateViaţa la -62 de grade Celsius. Gerul năprasnic le îngheață acestor oameni sângele în câteva minute. GALERIE FOTO

Viaţa la -62 de grade Celsius. Gerul năprasnic le îngheață acestor oameni sângele în câteva minute. GALERIE FOTO

Viaţa la -62 de grade Celsius. Gerul năprasnic le îngheață acestor oameni sângele în câteva minute. GALERIE FOTO
Locuitorii oraşelor siberiene sunt obişnuiţi cu temperaturi scăzute iar viaţa lor cotidiană nu este decât rar perturbată de gerul extrem. Recent însă un val de frig cum rar s-a înregistrat în vestul Siberiei a închis şcolile, a bulversat transportul terestru şi aerian şi i-a obligat pe localnici să se baricadeze în case.

Publicaţia online siberiantimes.com scrie că în localităţile din regiunea Khanti-Mansi s-a înregistrat un nou record în materie de temperaturi extreme, după ce mercurul termometrelor a coborât până la -62 grade Celsius iar, mai multe zile la rând, temperatura s-a menţinut între -50 şi -58 grade Celsius. Pentru că feţele oamenilor îngheţau în numai câteva minute de la contactul cu gerul tăior, autorităţile au decis închiderea şcolilor, situaţie oarecum ironizată în Iacuţia (estul Rusiei) unde localinicii sunt obişnuiţi cu asemenea temperaturi iar şcolile nu se închid decât rar în astfel de situaţii.

“Mulţi oameni nu au mai putut să-şi pornească maşinile şi pe multe rute, circulaţia rutieră a fost temporar oprită sau restricţionată. De asemenea, multe zboruri au fost anulate. Cel puţin 40 de camioane s-au oprit brusc după ce temperatura a coborât sub -60 grade Celsius. ”, a povestit un martor ocular.


Accesează: