Evenimentul Zilei > Actualitate > Cu cât s-au mărit NOTELE de la Bacalaureat în CONSTANŢA, după CONTESTAŢII!
Cu cât s-au mărit NOTELE de la Bacalaureat în CONSTANŢA, după CONTESTAŢII!

Cu cât s-au mărit NOTELE de la Bacalaureat în CONSTANŢA, după CONTESTAŢII!

Nici elevii constănţeni n-au ieşit mai câştigaţi în urma loteriei contestaţiilor. Doar 38 dintre ei au reuşit să primească note de trecere şi să pună mâna pe mult râvnita diplomă de Bacalaureat.

La Constanţa, 941 din cele 2330 de contestaţii depuse de candidaţii respinşi la bacalaureat au fost admise de către Centrul Regional de Contestaţii, conform purtătorului de cuvânt al Inspectratului Şcolar Judeţean, Marilena Mrejeru.
Cele mai multe contestaţii admise au fost la limba şi literatura romnână, urmate de matematică, fizică, chimie… şamd. Alţi 11 candidaţi au piedut proba în urma contestaţiei depuse la limba română, matematică, fizică, georgrafie şi istorie. În acest fel, rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat din judeţul Constanţa creşte de la 45,17% la 58,5%.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Marinela Mrejeru a declarat că 775 de lucrări au fost punctate cu cel puţin 0,5 mai mult faţă de nota iniţială, iar 128 de lucrări au fost depunctate, primind mai puţin sau egal cu 0,5 puncte comparativ cu nota contestată.
După recorectare, 230 de lucrări au primit un punct în plus, iar trei, două puncte în plus. Referitor la lucrările depunctate, au existat un caz în care nota a fost micşorată cu două puncte şi 22 de lucrări care au fost notate cu câte un punct mai puţin. Potrivit reprezentantei ISJ, o centralizare detaliată a rezultatelor de la bacalaureat după soluţionarea contestaţiilor urmează să fie făcută pe parcursul acestei zile. În acest an, în judeţul Constanţa s-au înscris la examenul de bacalaureat 7.352 de elevi, rata de promovabilitate înainte de depunerea contestaţiilor fiind de 45,17%. Cele mai multe contestaţii au fost la materiile matematică şi limba şi literatura română.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.