Evenimentul Zilei > Politica > Vezi ce se întâmplă acum la PELEȘ
Vezi ce se întâmplă acum la PELEȘ

Vezi ce se întâmplă acum la PELEȘ

Evenimentele dedicate aniversării principesei Margareta și împlinirii a 135 de ani de la Proclamarea Regatului României au început sâmbătă după-amiază la Castelul Peleș din Sinaia, printre invitați aflându-se premierul Dacian Cioloș, vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Educației, Adrian Curaj, dar și scriitorul Mircea Cărtărescu.

Potrivit programului făcut public de Casa Regală, în cadrul manifestărilor, principele Radu va înmâna 'Galei Anuale Oamenii Timpului' certificatul de Înalt Patronaj al Custodelui Coroanei române", în contextul în care "Revista Timpul', organizatoarea galei, a împlinit anul acesta 140 de ani de la fondare. De asemenea, în Holul de Onoare al Castelului Peleș va avea loc ceremonia de decorare a unor personalități, instituții și colaboratori ai Casei Regale din țara noastră, dar și din Germania, Franța și Marea Britanie, decorațiile urmând a fi acordate de Custodele Coroanei, principesa Margareta, în numele regelui Mihai.

Ministrul Educației, Adrian Curaj, va primi "Medalia Custodele Coroanei" române, printre cei care vor mai fi decorați numărându-se mitropolitul Teofan al Moldovei, mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, scriitorul Mircea Cărtărescu, Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Asociația "Les petits freres des pauvres', dar și tenorii Vasile Moldoveanu și Teodor Ilincăi.

Ulterior ceremoniei, principesa Margareta și principele Radu îi vor primi în Biroul Regelui de la Castelul Peleș pe premierul Dacian Cioloș și pe vicepremierul Vasile Dîncu, cei doi venind împreună cu soțiile.

Programul include și un concert aniversar susținut de Camerata Regală în Sala de Muzică a Castelului, dar și o recepție în Salon Maur și în Salonul Italian, ocazie cu care principesa Margareta se va adresa invitaților.