Vești proaste. Ce se va întâmpla cu învățământul din România începând din toamnă

Vești proaste. Ce se va întâmpla cu învățământul din România începând din toamnă

Există deja mari semne de întrebare legate de reluarea unei activități esențiale.

România se află în plină pandemie de coronavirus și numărul cazurilor se menține constant ridicat. În acest context, scrutând viitorul pe termen scurt, Monica Anisie, ministrul Educației, este de părere că sunt șanse foarte mici ca școala să înceapă normal, din toamnă.

„Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 - 2021. Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică”, a spus Anisie, care a mai precizată că:

„Luăm în calcul dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred.... unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală - sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online.”

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce privește educația făcută on-line, despre care elevii nu sunt foarte încântați, ministrul a afirmat că „Este adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut.

Ministerul Educației a dat banii pentru achiziția de tablete. Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja inițiată procedura, termenul impus este 10 septembrie.”

Monica Anisie a mai precizat la Digi 24 că elevii ce nu știu să folosească o tabletă vor fi îndrumați de profesori. „Aic intervine rolul profesorului, să îl ghideze să folosească tableta.”

„Nu ştim care va fi evoluţia epidemiei, trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie, atât din punct de vedere al infrastructurii, al logisticii, noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educaţie, noi trebuie să ne asigurăm că profesorii, învăţătorii, au posibilitatea de a transmite informaţii în orice fel de condiţii”, afirma și premierul Ludovic Orban zilele trecute despre reînceperea școlii.