Aproximativ 360 de voluntari sănătoși vor primi vaccinul ca parte a studiului american, susține 7sur7.be. Initial, cei asupra cărora se va administra vaccinul vor fi persoane cu vârstele cuprinse între 18 și 55 de ani, urmând ca ulterior grupa de vârstă să fie lărgită. Următoarea fază va viza 200 de persoane din Germania, de asemenea, în stare bună de sănătate, cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani.

Primele rezultate ale testelor vor fi cunoscute în iunie. Dacă rezultatele se vor dovedi pozitive, procesul va fi extins și asupra altor pacienți cu o sănătate bună, dar și asupra celor cu risc ridicat.

Pfizer intenționează să își activeze rețeaua extinsă de producție și să investească pentru a produce un vaccin Covid-19 aprobat cât mai rapid pentru  toți cei care au nevoie”, se arată într-un comunicat de presă.

Ar putea fi vorba de producerea a milioane de doze de vaccin în 2020, urmând ca în 2021 să se ajungă la sute de milioane. Centrele aparținând Pfizer din trei state americane (Massachusetts, Michigan și Missouri) și Puurs, Belgia, au fost identificate ca centre de producție pentru vaccinul Covid-19. „Suntem extrem de mândri că centrul Pfizer din Puurs va juca un rol important în producția la nivel mondial a unui potențial vaccin împotriva Covid-19”, a comentat Luc Van Steenwinkel, directorul Pfizer Manufacturing Belgium.